17 Δεκ 2015

Ο Νότης Μαριάς για τη «σφαγή» των αγροτικών ενισχύσεων: Θα σταθώ στο πλευρό των αγροτών. Η τρόικα εξοντώνει και τον πρωτογενή τομέα.

Αθήνα, 11/12/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παραμονές γιορτών κι ο αγροτικός κόσμος –που παραδοσιακά τέτοιες μέρες ελπίζει στις κοινοτικές ενισχύσεις- βιώνει την δική του απελπισία από το νέο αγροτικό «μνημόνιο».
Στις κατ’ εξοχήν αγροτικές περιοχές (Κρήτη, Πελοπόννησο, Θεσσαλία) μετά την πίστωση των λογαριασμών με τα ποσά της βασικής επιδότησης, οι αγρότες μας περνούν σταδιακά από την έκπληξη και την απογοήτευση στην οργή. Οργή, για την κοροϊδία που συντελείται σε βάρος τους, καθώς τους δόθηκαν μόλις τα μισά χρήματα των ενισχύσεων (το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης παραδέχεται πως έδωσε το 56%) ενώ συνάμα τα «αναθεωρημένα κριτήρια της ΚΑΠ» φρόντισαν να πετσοκόψουν τα δικαιώματα των νέων ανθρώπων, που ασχολήθηκαν με την καλλιέργεια της γης και όσων είχαν εκτάσεις μικρότερες των 4 στρεμμάτων, δηλαδή των περισσότερων μικροκαλλιεργητών. Μάλιστα φέτος, οι επιδοτήσεις που δεν ξεπερνούν τα €250 θα χαθούν οριστικά, αφού η νέα ΚΑΠ απαξιεί να ασχοληθεί με «μικροποσά».
Διαβάστε περισσότερα: