24 Οκτ 2015

Νότης Μαριάς: Έλλειψη Δημοκρατίας και διαφθορά γιγαντώνουν την Boko Haram στη Νιγηρία.

Αθήνα, 24/10/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Τη νέα αιματηρή επίθεση των τρομοκρατών της Boko Haram στη Νιγηρία,  καταδίκασε με ανακοίνωσή του ο  Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος «Αντιμνημονιακοί Πολίτες» Καθηγητής Νότης Μαριάς. Η σημερινή τρομοκρατική ενέργεια που κόστισε τη ζωή σε 37  ανθρώπους και τραυμάτισε περισσότερους από 100 ξαναφέρνει στο προσκήνιο τα αίτια που γιγαντώνουν τη δράση της Boko Haram, στα οποία αναφέρθηκε ο Νότης Μαριάς μιλώντας στις 8/10/2015 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι «η Νιγηρία είναι μια πλούσια χώρα, με πλουτοπαραγωγικές πηγές, με πετρέλαιο, με τεράστια έσοδα κι όμως ο πληθυσμός της ζει μέσα στη φτώχεια και βρίσκεται αντιμέτωπος με την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Αναφερόμενος στα αίτια που συντελούν στην εξάπλωση της δράσης της Boko Haram ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι «η υπανάπτυξη, η έλλειψη δημοκρατίας και η διαφθορά αποτελούν το «λίπασμα» για την τρομοκρατία και την ανάπτυξη της Boko Haram, της οργάνωσης αυτής των τζιχαντιστών που συνεργάζεται στενά με τον ISIS. H Boko Haram λοιπόν, αναπτύσσεται συνεχώς, ασκεί τρομοκρατία, είναι υπεύθυνη για δολοφονίες, για βομβιστικές ενέργειες, για απαγωγές παιδιών, για βιασμούς. Από το 2009, εκατομμύρια παιδιά έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους για να σωθούν».
Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς τόνισε: «Για να ηττηθεί η Boko Haram, πρέπει να χτυπηθεί η φτώχεια, πρέπει να χτυπηθούν τα αίτια που δημιουργούν την τρομοκρατία, πρέπει τα τεράστια έσοδα από το πετρέλαιο στη Νιγηρία να πάνε υπέρ του ίδιου του λαού της Νιγηρίας και όχι στις τσέπες των πολυεθνικών».
Επισυνάπτεται το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά: