26 Οκτ 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Η Ελλάδα πρέπει να αποτελέσει στρατηγικό Ενεργειακό κόμβο.

Αθήνα, 26/10/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Παρέμβαση για το Ενεργειακό πλαίσιο και την κεφαλαιώδη σημασία του για το μέλλον της Ελλάδας έκανε στις 7/10/2015 στο Στρασβούργο ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος «Αντιμνημονιακοί Πολίτες» Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής μιλώντας για την σπουδαιότητα των διαδρομών των νέων Ενεργειακών κόμβων επισήμανε ότι οι επιχειρήσεις αλλά κυρίως οι καταναλωτές έχουν ανάγκη από πρόσβαση σε φτηνή ενέργεια. Γι’ αυτόν τον λόγο είναι σημαντικό να διαφοροποιηθούν οι πάροχοι και κυρίως οι ενεργειακοί δρόμοι.
«Η στρατηγική των πολλαπλών νότιων ενεργειακών διαδρόμων και το πέρασμά τους από την πατρίδα μου, την Ελλάδα, είναι κομβικής σημασίας σ’ αυτό το θέμα» τόνισε ο Νότης Μαριάς και πρόσθεσε ότι με τις εξελίξεις στο Ιράν, με την κατασκευή του ΤΑΠ, την ανακάλυψη των κοιτασμάτων σε Αίγυπτο, Ισραήλ, Κύπρο και με τα κοιτάσματα στην Ελλάδα το ενεργειακό πλαίσιο αλλάζει άρδην.
Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι ο North Stream 2 αποδεικνύει ότι και στον ενεργειακό τομέα η οικονομία καθορίζει τις αποφάσεις και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «την ίδια ώρα που η κυρία Μέρκελ διαβεβαίωνε ότι δεν θα εγκαταλείψει την Ουκρανία, οι Γερμανικές εταιρείες μαζί με άλλες ευρωπαϊκές πολυεθνικές έκλειναν με την Gas Prom τη συμφωνία για τον διπλασιασμό του δυναμικού του North Stream. Το πράττουν αυτό διότι θεωρούν ότι είναι φθηνότερη λύση».

Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς τόνισε: «Η Ελλάδα πρέπει να αποτελέσει στρατηγικό ενεργειακό κόμβο και πύλη εισόδου στην νέα αρχιτεκτονική αξιοποιώντας τα ενεργειακά αποθέματά της, μακριά από την κηδεμονία της τρόικας και των δανειστών, με μόνο γνώμονα το όφελος του λαού μας και την ευημερία του».


Επισυνάπτεται το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:
https://youtu.be/i7WxI9-Ch2w