16 Οκτ 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Η Ευρωπαϊκή Ένωση να προχωρήσει σε διαγραφή του Ελληνικού χρέους όπως έκανε ήδη για την Ουκρανία.

Βρυξέλλες, 16/10/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Τη διαγραφή του Ελληνικού χρέους εδώ και τώρα απαίτησε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες στις 14/10/2015.
Με αφορμή τη συζήτηση για την κατάσταση στην Ουκρανία ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής στηλίτευσε τη διγλωσία της Ε.Ε. η οποία ενώ προχώρησε σε διαγραφή χρέους για την Ουκρανία εντούτοις αρνείται να πράξει το ίδιο και για την Ελλάδα.
Όπως επεσήμανε ο Νότης Μαριάς «Η διεθνής Κοινότητα και η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισαν να στηρίξουν οικονομικά την Ουκρανία. Στο πλαίσιο αυτό προχώρησαν σε αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους της Ουκρανίας ως εξής:
1) Επέβαλαν κούρεμα του χρέους κατά 20% γεγονός που οδήγησε σε διαγραφή χρέους ύψους 18 δισ. ευρώ.
2) Συνέδεσαν την αποπληρωμή του υπολοίπου χρέους με ρήτρα ανάπτυξης, γεγονός που σημαίνει ότι η Ουκρανία θα εξοφλήσει το χρέος της μόνο όταν θα υπάρξει ανάπτυξη της οικονομίας της. Στην ουσία η διεθνής Κοινότητα και η Ε.Ε. εφάρμοσαν στην Ουκρανία το μοντέλο διαγραφής του χρέους που εφαρμόστηκε το 1953 για κούρεμα του τότε χρέους της Δυτικής Γερμανίας»

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε «Και ενώ η Ε.Ε. εφάρμοσε διαγραφή μέρους του χρέους και εξόφληση του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης για την Ουκρανία αρνείται να πράξει το ίδιο για την Ελλάδα. Αντίθετα εφαρμόζει στην Ελλάδα σκληρά μέτρα, μνημόνια που οδηγούν σε στρατιές ανέργων και σε εκατομμύρια φτωχούς Έλληνες πολίτες».
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε «Για ποιο λόγο εφαρμόζονται σκληρά μέτρα κατά της Ελλάδας και όχι διαγραφή χρέους όπως έγινε στην Ουκρανία; Αυτή είναι η δήθεν Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς την Ελλάδα;  Ντροπή».
Επισυνάπτεται το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά: