13 Οκτ 2015

Ο Νότης Μαριάς καταγγέλλει τη Μέρκελ για επέμβαση στον έλεγχο των Ελληνικών συνόρων.

Αθήνα, 13/10/2015
Δελτίο Τύπου

Για υπονόμευση της διαφύλαξης των Ελληνικών συνόρων κατήγγειλε τη Μέρκελ ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί  Πολίτες, Καθηγητής Νότης Μαριάς μιλώντας την Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου στον ραδιοφωνικό σταθμό Lamiafm 1, ασκώντας ταυτόχρονα σκληρή κριτική και προς τις κυβερνήσεις των υπολοίπων κρατών μελών της Ε.Ε. για  τη διαχείριση της μαζικής προσφυγικής εισροής.
Το «φιλτράρισμα» και την «διαλογή» των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών με βάση το μορφωτικό και κοινωνικό τους επίπεδο επιθυμεί η Μέρκελ αφού πρώτα θα έχουν περάσει τις διαδικασίες ταυτοποίησης και καταγραφής στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Ουγγαρία επισημαίνει ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής. Ταυτόχρονα,  η Γερμανία θα βγάλει από πάνω και κέρδος μια και θα παίρνει  6.000€ για κάθε άτομο το οποίο θα δέχεται!
Κατόπιν, ο Νότης Μαριάς επέκρινε τις δηλώσεις Μέρκελ  για δήθεν αδυναμία της Ελλάδας να διαφυλάξει τα σύνορά της καθώς και την πρότασή της για  "αρωγή"  της Τουρκίας στον τομέα αυτό, με πρόσχημα την προσφυγική κρίση. Στo άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 23ης Σεπτεμβρίου, η Λετονία και η Ουγγαρία πρότειναν την φύλαξη των Ελληνικών συνόρων από τις Ευρωπαϊκές Αρχές καθώς θεωρούν την ισχύουσα φύλαξη ως δήθεν αναποτελεσματική.
Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Βουλευτής υπογράμμισε την σημαντικότητα και την σπουδαιότητα της άσκησης των Κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, τα οποία και κινδυνεύουν να πληγούν και μάλιστα από πολλές πλευρές. Η διαφύλαξη των Ελληνικών συνόρων είναι μείζον ζήτημα για την πατρίδα  μας και δεν μπορεί να επιτραπεί η οποιαδήποτε έμμεση υπονόμευση του ρόλου της Ελλάδας.
Οι επιδιώξεις για επέμβαση στην προστασία και στον έλεγχο των Ελληνικών συνόρων δεν μπορεί να επιτραπεί, σχολίασε ο Νότης Μαριάς. Αν υπάρχει γνήσια επιθυμία για συνδρομή στην αντιμετώπιση των μαζικών προσφυγικών ροών, τότε η Ελλάδα μπορεί να δεχθεί οικονομική και υλική ενίσχυση. Τα Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα όμως, δεν διαπραγματεύονται.

Επισυνάπτεται το βίντεο με την ομιλία  του Νότη Μαριά.