24 Σεπ 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Άμεση αποζημίωση των πληγέντων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα κατοίκων της Σκοπέλου.

Βρυξέλλες, 24/9/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την άμεση αποζημίωση των κατοίκων της Σκοπέλου ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωβουλή χθες Τετάρτη 23/9/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Στην Ερώτησή του ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισημαίνει ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα και το πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας που έπληξαν το νησί της Σκοπέλου είχαν σαν αποτέλεσμα να ανακοινωθεί εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας ότι το νησί θα κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Μάλιστα εξαιτίας των πλημμυρών παρασύρθηκαν και καταστράφηκαν δεκάδες οχήματα που ήταν σταθμευμένα δημιουργώντας μια εικόνα βιβλικής καταστροφής.  
Και ο Νότης Μαριάς συνεχίζει παρατηρώντας ότι αναφορικά με το μέγεθος της καταστροφής, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι χείμαρροι που δημιουργήθηκαν στη Χώρα της Σκοπέλου, παρέσυραν πολλά αυτοκίνητα τα οποία κατέληξαν στη θάλασσα ή σε κρατήρες που άνοιξαν στα οδοστρώματα. Αρκετοί δρόμοι έχουν καταστραφεί ενώ σημαντικές ζημιές υπέστη και το λιμάνι. Επίσης, δεκάδες είναι τα σπίτια και τα καταστήματα που πλημμύρισαν και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για την άντληση των υδάτων.

Και ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής καταλήγει ρωτώντας την Επιτροπή ποια μέτρα υπέρ των ως άνω πληγέντων κατοίκων του νησιού της Σκοπέλου προτίθεται να εγκρίνει και εντός ποιου χρονοδιαγράμματος για την αποκατάσταση των παραπάνω ζημιών που σημειώθηκαν στο νησί λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων.