28 Σεπ 2015

Ο Νότης Μαριάς για την έξωση της ΕΚΤ από την τρόικα και τη διαγραφή του επονείδιστου χρέους.

Αθήνα, 28/9/2015.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ    

Συνέντευξη του Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή, Αντιπροέδρου των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητή Νότη Μαριά στον Lamiafm1 για την έξωση της ΕΚΤ από την τρόικα.
Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής η ΕΚΤ πρέπει άμεσα να φύγει από την τρόικα προκειμένου να συμμορφωθεί με τη σχετική απόφαση του Δικαστηρίου της Ε.Ε. που εκδόθηκε του Ιούνιο 2015.
Επιπλέον ο Νότης Μαριάς παρατήρησε ότι ήδη από τον Μάρτιο του 2015 έχει εκδοθεί Ψήφισμα του Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο οποίο περιλαμβάνεται τροπολογία που κατέθεσε ο Νότης Μαριάς με την οποία ζητά την έξωση της ΕΚΤ από την τρόικα.
Στη συνέχεια ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι η ΕΚΤ βρίσκεται σε σύγκρουση συμφερόντων γιατί δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα μέλος της τρόικας, δανειστής της Ελλάδας, εποπτική αρχή των συστημικών τραπεζών της Ε.Ε. και δήθεν ανεξάρτητη νομισματική Αρχή.
Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι οι δανειστές ενώ απέτυχαν με τα μνημόνια να μειώσουν το χρέος εντούτοις αρνούνται το κούρεμα του δημοσίου χρέους και προωθούν τον «κανόνα του 15%», σύμφωνα με τον οποίον η εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους της Ελλάδας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει σε ετήσιους τόκους και χρεολύσια το 15% του ΑΕΠ της χώρας.
Με τον τρόπο αυτό, παρατήρησε ο Νότης Μαριάς, οι δανειστές γλυτώνουν το κούρεμα του χρέους και συνεχίζουν την αφαίμαξη του Ελληνικού λαού.
Μόνη λύση για το λαό μας είπε ο Νότης Μαριάς είναι η διαγραφή του επονείδιστου χρέους και όχι η αναδιάταξή του η οποία οδηγεί σε επιμήκυνση της χρονικής διάρκειας των δανείων της χώρας με τα κράτη μέλη της Ε.Ε., τον EFSF και τον ESM που θα έχουν ως συνέπεια να παραμείνει η πατρίδα μας σε μνημόνια και εποπτεία της τρόικας για αρκετές δεκαετίες μέχρις ότου εξοφληθεί το 75% των παραπάνω χρεών.


Ακολουθεί το βίντεο της συνέντευξης του Νότη Μαριά: