21 Σεπ 2015

Η ΜΕΡΚΕΛ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΜΠΟΥΧΕΝΒΑΛΝΤ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Αθήνα, 21/9/2015.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                                

Άρθρο του Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή, Αντιπροέδρου των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητή Νότη Μαριά που δημοσιεύτηκε στην KontraNews του Σαββάτου 19/9/2015, σελ. 3 με τίτλο «Η ΜΕΡΚΕΛ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΜΠΟΥΧΕΝΒΑΛΝΤ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ».
Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο του άρθρου:

«Η ΜΕΡΚΕΛ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΜΠΟΥΧΕΝΒΑΛΝΤ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Νότης Μαριάς, Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί  Πολίτες , Καθηγητής Θεσμών της Ε.Ε. στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Την ώρα που στην πατρίδα μας ο Ελληνικός λαός καλείται στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, εκλογές τις οποίες επέβαλε η τρόικα προκειμένου να συγκροτηθεί μια νέα μνημονιακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία για την εφαρμογή του μνημονίου 3, η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση βαθαίνει επικίνδυνα.
Το Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. που συνεδρίασε  στις  14/9/2015 αποδείχθηκε ανίκανο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων καθώς επικράτησε η λογική «ο σώζων εαυτόν σωθήτω», με τις χώρες της Κεντρικής και  Ανατολικής  Ευρώπης να ορθώνουν τείχη απέναντι στους χιλιάδες πρόσφυγες, Έτσι οι ανατολικοευρωπαίοι που  στις δεκαετίες  του εξήντα και του εβδομήντα αναζητούσαν πολιτικό άσυλο στη Δυτική Ευρώπη, αυτοί που το 1989 κατά χιλιάδες με την πτώση του τείχους πέρασαν ως παράνομοι πλέον οικονομικοί μετανάστες στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες της τότε ΕΟΚ, τώρα εναντιώνονται στους πρόσφυγες από τη Συρία. Με πρωταγωνιστή την  Ουγγαρία,   Τσεχία,  Σλοβακία, Πολωνία αλλά και  Λετονία αρνούνται πλέον να αποδεχθούν  το ποσοστό των προσφύγων που τους αντιστοιχεί.

Κατάργηση του Δουβλίνου ΙΙΙ
Ειδικότερα σε σχέση με το μεταναστευτικό θα πρέπει να επισημανθεί   ότι παρά τις  τεράστιες πιέσεις, δικές μας και άλλων Ευρωβουλευτών,  η Ευρωπαϊκή Επιτροπή  άργησε πάρα πολύ να κινητοποιηθεί. Μάλιστα από την πρώτη ημέρα της εκλογής μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  πάλεψα για την κατάργηση  του Δουβλίνου ΙΙΙ  που έχει μετατρέψει την Ελλάδα και την Ιταλία σε αποθήκη ψυχών ενώ είχα  έγκαιρα προειδοποιήσει ότι η Ελλάδα κινδύνευε να μετατραπεί σε μια νέα Λαμπεντούζα. Για τον λόγο αυτό είχα  ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να θεσπίσει μια ρήτρα  κατανομής των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών σε επίπεδο Ε.Ε. ανάλογα με το ΑΕΠ, τον πληθυσμό και την έκταση κάθε κράτους-μέλους, λαμβάνοντας υπόψη και το ποσοστό ανεργίας σε κάθε χώρα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τελικά στις αρχές του χρόνου αποφάσισε επιτέλους να δράσει.

Η ρήτρα κατανομής προσφύγων-παρανόμων μεταναστών
Υιοθέτησε λοιπόν τη στρατηγική της μετεγκατάστασης προσφύγων και στην συνέχεια υπέβαλε πρόταση για την μετεγκατάσταση 40,000 Σύρων προσφύγων από την Ιταλία και την Ελλάδα  (24.000 από Ιταλία και 16.000 από Ελλάδα) . Στη συνέχεια και αφού το προσφυγικό τσουνάμι έπνιξε κυριολεκτικά τα νησιά του Αιγαίου  ο ''πολύς'' Γιούνκερ αποφάσισε να ζητήσει την αύξηση των υπό μετεγκατάσταση  40,000 Σύρων προσφύγων σε 160,000 τελικά. Έτσι πρότεινε  την προηγούμενη εβδομάδα  την επιπλέον έγκριση μετεγκατάστασης άλλων 120,000 δύστυχων προσφύγων.                       Και τότε άρχισε ο «σκυλοκαβγάς»  των κατά τα άλλα ευρωπαίων εταίρων. Το χορό έσυραν στην αρχή οι δορυφόροι της Γερμανίας από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.
Στο άρθρο μας την περασμένη  Κυριακή είχαμε αναλύσει από τις στήλες αυτής της εφημερίδας το ρόλο της Μέρκελ και της Γερμανίας.
Και είχαμε επισημάνει ότι παρότι η Γερμανία χρειάζεται εργατικά χέρια και προχωρά σε μια οργανωμένη αφαίμαξη εγκεφάλων, ένα σύγχρονο προσφυγικό  ''brain drain'' εντούτοις «δεν πρόκειται να δεχθεί όποιον κι όποιον αλλά μόνο όσους πρόσφυγες είναι μορφωμένοι και διαθέτουν αυξημένες δεξιότητες….. Και φυσικά η Γερμανία αφού  επιλέξει όσους και όποιους επιθυμεί θα αφήσει τους υπόλοιπους πεσκέσι στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ε.Ε. και των Βαλκανίων».
Έτσι η Μέρκελ διακήρυξε ότι πρέπει να δημιουργηθούν ζώνες ''διαλογής'' προσφύγων σε Ελλάδα, Ιταλία και Ουγγαρία και από εκεί να διαλέγει όσους και όποιους πρόσφυγες επιθυμεί.
 Η πολιτική ανοιχτών συνόρων της Μέρκελ προκάλεσε αυξημένες και ανεξέλεγκτες προσφυγικές ροές προς τη Γερμανία που άρχισε να κατακλύζεται όχι μόνο από πρόσφυγες με επιστημονικά προσόντα και εργασιακή εξειδίκευση και δεξιότητες αλλά και με χιλιάδες άλλους που δεν πληρούν τα ''κριτήρια επιλογής'' της Γερμανίας.
Και καθώς κάθε θαύμα κρατά μόνο τρεις μέρες, το ίδιο ίσχυσε  και με την δήθεν φιλοξενία  της Μέρκελ, που αφού κάλεσε τους δύστυχους πρόσφυγες από την Συρία να έρθουν στην Γερμανία, μετά τις φωτογραφίες και τις   selfie  η Frau  ανέστειλε το Σένγκεν και έκλεισε τα σύνορα της Γερμανίας με την Αυστρία.
Μάλιστα  για να στείλει αποφασιστικό μήνυμα στους υπόλοιπους ανεπιθύμητους πλέον πρόσφυγες άνοιξε το πρώην στρατόπεδο συγκέντρωσης των ναζί στο Μπούχενβαλντ και ''φιλοξένησε'' μερικούς από αυτούς (Daily Mail) . Ταυτόχρονα το Βερολίνο συνεχίζει πλέον να επιμένει στη διατήρηση του  συστήματος του Δουβλίνου.

Οι αποφάσεις του Συμβουλίου Υπουργών της Ε.Ε.
Τελικά στις  14/9  το Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. αποφάσισε να συζητήσει μόνο την πρώτη φάση του σχεδίου μετεγκατάστασης, αυτής  των  40.000 προσφύγων από Ιταλία και Ελλάδα και αποφάσισε:
1.O μηχανισμός μετεγκατάστασης  να είναι  προσωρινός,   κατ' εξαίρεση, και όχι μόνιμος.
2. Η μετεγκατάσταση να ολοκληρωθεί όχι άμεσα αλλά εντός δύο ετών.
3.Για κάθε μετεγκατάσταση προσώπου η Ε.Ε. να καταβάλει στο κράτος υποδοχής 6.000 ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι στο τέλος η Γερμανία θα βγάλει από πάνω  και κέρδος!!!
4.Η μετεγκατάσταση να αφορά μόνο όσους πρόσφυγες εισήλθαν στην Ε.Ε. από 15/8/2015 και εντεύθεν με καταληκτικό χρονικό σημείο τις 16/9/2017.
Αυτό σημαίνει ότι η Ε.Ε. εγκαταλείπει στην Ελλάδα πάνω από  150.000  πρόσφυγες αφού σύμφωνα με στοιχεία   από 1/1/2015 μέχρι  και το τέλος Ιουλίου 2015 είχαν εισέλθει στην Ελλάδα  124.000 πρόσφυγες (Η Αυγή 7/8/2015).   Μάλιστα, έχοντας καταγράψει η Ελληνική Πολιτεία τους εν λόγω πρόσφυγες συμπεριλαμβανομένης και της δακτυλοσκόπησής τους εάν αυτοί εντοπιστούν σε άλλη χώρα της Ε.Ε. θα επαναπροωθηθούν βάσει του Δουβλίνου ΙΙΙ στην Ελλάδα μιας και το σύστημα Σένγκεν διαθέτει πλέον τα στοιχεία τους και τα δακτυλικά τους αποτυπώματα τα οποία έχουν καταχωρηθεί εκεί από την ΕΛ.ΑΣ.
5.Τέλος για την μετεγκατάσταση των υπόλοιπων 120,000 προσφύγων η απόφαση αναμένεται να ληφθεί, αν τελικά ληφθεί, στις αρχές Οκτωβρίου.
Για το λόγο αυτό πέρα των πέντε σημείων για το μεταναστευτικό που διατυπώσαμε ήδη (Kυριακάτικη Kόντρα news, 13/9/2015, σ.7) πρέπει:
Α). Να συγκληθεί άμεσα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο προκειμένου οι ηγέτες της Ε.Ε. να λάβουν μέτρα για τη συγκρότηση μιας ολιστικής προσέγγισης στο μεταναστευτικό-προσφυγικό. 
Β). Να ληφθούν μέτρα κατά της Τουρκίας  και των τούρκων δουλεμπόρων.
Γ). Να ενισχυθεί η χρηματοδότηση της Ε.Ε. προς τον ΟΗΕ για τη λειτουργία προσφυγικών στρατοπέδων στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.

Δ). Να ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες επαναπροώθησης των παρανόμων μεταναστών.»