12 Σεπ 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Άμεση ενίσχυση των Ελλήνων αγροτών.

Αθήνα, 12/9/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Παρέμβαση υπέρ των αγροτών που έχουν μπει στο στόχαστρο του τρίτου μνημονίου έκανε στις 7/9/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι η γραφειοκρατία και η πολυπλοκότητα της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής που πλήττει τους αγρότες είναι ένα από τα ζητήματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Για το λόγο αυτό «θα πρέπει να υπάρξει απλούστευση του συστήματος προκειμένου να βελτιωθεί και να αυξηθεί η αποδοτικότητα κατά την παροχή ενισχύσεων της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «παρόλα αυτά θα πρέπει να δοθεί λύση στα μεγάλα προβλήματα της γεωργίας. Στη χώρα μου την Ελλάδα οι φτωχοποιημένοι από το μνημόνιο Έλληνες αγρότες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά, καθώς τη χρονιά που πέρασε δοκιμάστηκαν από τις καταστροφές στην παραγωγή τους που έπληξαν την πατρίδα μου, ενώ η φοροεπιδρομή που βιώνουν και βίωσαν με εντολή της τρόικας, επεκτάθηκε παράνομα και στις κοινοτικές ενισχύσεις που λαμβάνουν. Έτσι, την τελευταία πενταετία το εισόδημα των Ελλήνων αγροτών μειώθηκε κατά 1,5 δισ. ευρώ και οι φόροι αυξήθηκαν κατά 150%. Παράλληλα η κρίση που ξέσπασε στη γεωργία λόγω του ρώσικου εμπάργκο κατέστρεψε οικονομικά τους Έλληνες αγρότες».
Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς τόνισε: «Για τους λόγους αυτούς θα πρέπει να υπάρξει άμεση αύξηση των ενισχύσεων στους φτωχοποιημένους από τα μνημόνια Έλληνες αγρότες».
Επισυνάπτεται το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά: