10 Σεπ 2015

Παρέμβαση Μαριά σε Μογκερίνι και Ευρωβουλή για απελευθέρωση του Σπύρου από το Μπουρούντι.

Στρασβούργο, 10/9/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Παρέμβαση για την άμεση απελευθέρωση του Σπύρου από το Μπουρούντι έκανε χθες 9/9/2015, ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. 
Απευθυνόμενος στην Ύπατη Εκπρόσωπο της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας  Φ.Μογκερίνι, ο Έλληνας Ευρωβουλευτής την ενημέρωσε ότι: ''ο Ελληνικής υπηκοότητας Σπύρος Χαγκαμπιμάνα αξιωματικός της αστυνομίας στο Μπουρούντι βρίσκεται φυλακισμένος από 27 Ιουνίου γιατί αρνήθηκε να δολοφονήσει διαδηλωτές. 
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: ''ζητώ την παρέμβασή σας για την άμεση απελευθέρωση του. Σύμφωνα με επιστολή που μου έδωσαν οι δικηγόροι του, υποβλήθηκε σε βασανιστήρια επί 10 ολόκληρες ημέρες, ενώ οι συνθήκες που επικρατούν στη φυλακή στο Μπουρούντι όπου βρίσκεται είναι άθλιες''. 
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: ''άλλωστε γνωρίζουμε τις συνεχείς παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Μπουρούντι το οποίο έχει καταδικαστεί επανειλημμένως με Ψηφίσματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου''.      

Ακολουθεί η παρέμβαση του Νότη Μαριά