16 Αυγ 2015

Νότης Μαριάς από το μαρτυρικό χωριό Κομμένο Άρτας: Εξακολουθούμε ακλόνητα να αγωνιζόμαστε για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

 Ηράκλειο, 16/8/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το μαρτυρικό χωριό Κομμένο της Άρτας επισκέφτηκε την Κυριακή 16/8/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Καθηγητής Νότης Μαριάς προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 72η Επέτειο του Ολοκαυτώματος του Κομμένου από τα γερμανικά στρατεύματα στις 16 Αυγούστου 1943. Στο Κομμένο διαπράχτηκε από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής ένα έγκλημα πολέμου εναντίον αμάχων.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο Νότης Μαριάς κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των ηρώων-μαρτύρων εκ μέρους του πολιτικού κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες.
Σε δηλώσεις του ο Ευρωβουλευτής ανέφερε ότι οι γερμανικές θηριωδίες και τα εγκλήματα των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής κατά της πατρίδας μας δε λησμονούνται.
Επίσης, έδωσε βαρύτητα στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων. Επισήμανε ότι έχει θέσει επανειλημμένα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο και στις Βρυξέλλες το ζήτημα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (Πολεμικές Επανορθώσεις, Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο, Αποζημιώσεις Συγγενών Θυμάτων που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, επιστροφή των λεηλατηθέντων από τους ναζί αρχαιολογικών θησαυρών, κλπ).
Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής αναφέρθηκε, επίσης, στις συνεχείς παρεμβάσεις του για τις γερμανικές αποζημιώσεις στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στην πρότασή του για διοργάνωση δημόσιας ακρόασης στην Ευρωβουλή για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων.
Επιπλέον, επισήμανε ότι το Δεκέμβριο του 2014 και τον Ιούλιο 2015 διοργάνωσε εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες για τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Καταλήγοντας, ο Νότης Μαριάς είπε ότι θα συνεχίσει να αντιπαλεύει δυναμικά εκείνη την πολιτική που στέκεται εμπόδιο στη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.