18 Ιουλ 2015

Νότης Μαριάς στο EPSILON TV: Οι δανειστές επιβάλουν επαχθείς εγγυήσεις στην πατρίδα μας για το δάνειο-γέφυρα.

Αθήνα, 18/7/2015.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ
Κονδύλια του ΕΣΠΑ και τα κέρδη από ελληνικά ομόλογα που έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ ύψους 3,5 δισ. ευρώ και τα οποία προορίζονται να δοθούν στην Ελλάδα μπαίνουν ως εγγύηση προκειμένου οι τοκογλύφοι δανειστές να διασφαλιστούν για να χορηγήσουν το περίφημο δάνειο-γέφυρα ύψους 7,1 δισ. ευρώ που δόθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό EFSM με απόφαση του ECOFIN, επισήμανε στη συνέντευξή του στον  τηλεοπτικό σταθμό EPSILON TV και στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» με την Φαίη Μαυραγάνη μιλώντας ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Καθηγητής Νότης Μαριάς στις 18.7.2015.
Όπως παρατήρησε ο Νότης Μαριάς αυτό είναι μια πρωτοφανής ενέργεια γιατί οι δανειστές πέραν των σκληρών μνημονιακών όρων που επέβαλλαν για να δοθεί το δάνειο-γέφυρα με το οποίο σημειωτέον διασώζονται το ΔΝΤ, η ΕΚΤ αλλά και η Τράπεζα της Ελλάδος!!!, απέδειξαν ότι δεν υπάρχει καμιά ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο. (02:24)
Επίσης στη συνέντευξή του ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι η Απόφαση των ηγετών της Ευρωζώνης της 12ης Ιουλίου 2015 αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως κράτος Β’ κατηγορίας και αυτό δυστυχώς έγινε αποδεκτό τόσο από τον Α. Τσίπρα που συνυπέγραψε την παραπάνω Απόφαση όσο και από τη μνημονιακή πλειοψηφία της Βουλής που την επικύρωσε με τη ψήφο της στις 15 Ιουλίου 2015. (00:21)
Επιπλέον στη συνέντευξή του ο Νότης Μαριάς αποκαλύπτει ότι ο Γιούνκερ πούλησε  φύκια για μεταξωτές κορδέλες με το περίφημο πακέτο του των 35 δισ. ευρώ το οποίο εμφάνιζε ως δέλεαρ προκειμένου  η Ελλάδα να υπογράψει το νέο μνημόνιο. Και σαν να μην έφτανε αυτό ο Α. Τσίπρας  παίρνοντας τη  σκυτάλη  από τον Γιούνκερ προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι του μνημονίου 3 πολυδιαφημίζοντας  και αυτός  το «Πακέτο Γιούνκερ» των 35 δισ. ευρώ. Από την πρώτη στιγμή είχαμε ξεκαθαρίσει ότι το περίφημο «Πακέτο Γιούνκερ» των 35 δισ. ευρώ δεν ήταν τίποτε άλλο από τα ποσά που έχει λαμβάνειν η Ελλάδα από τα διάφορα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ε.Ε., για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 δηλαδή 20 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και 15 δισ. ευρώ για αγροτικές επιδοτήσεις και τα οποία είναι διασφαλισμένα άνευ άλλου τινός και υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι θα μπορέσουν να απορροφηθούν εγκαίρως και νομίμως. (09:05).
Τέλος ο Νότης Μαριάς αναφέρεται στο ύπουλο σχέδιο του Σόιμπλε για πενταετές GREXIT, καθώς και στην Απόφαση των ηγετών της Ευρωζώνης της 12ης Ιουλίου 2015 που έστειλε τελεσίγραφο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο να ψηφίσει μνημονιακά μέτρα εντός 48 ωρών, πετυχαίνοντας τη διαιώνιση της πολιτικής κηδεμονίας στην Ελλάδα μετατρέποντας την σε προτεκτοράτο της νέας ιεράς συμμαχίας των δανειστών. (06:04)