16 Ιουλ 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Ο Ελληνικός λαός δεν πρόκειται να σκύψει το κεφάλι και σύντομα θα δώσει την απάντηση στην τρόικα.

Βρυξέλλες, 16/7/2015.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ


«Ο Ελληνικός λαός δεν πρόκειται να σκύψει το κεφάλι και σύντομα θα δώσει την απάντηση στην τρόικα» είπε μεταξύ άλλων ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Καθηγητής Νότης Μαριάς μιλώντας σήμερα 16/7/2015 ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που συνεδρίασε στις Βρυξέλλες.
Στην τοποθέτηση του ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής ανέλυσε όλες τις πτυχές της νεοαποικιακής απόφασης των ηγετών της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζοντας την Ελλάδα ως προτεκτοράτο επέβαλαν και νέο σκληρό μνημόνιο.
Στην ομιλία του ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι με την Απόφασή τους οι ηγέτες της Ευρωζώνης διέσωσαν την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και επέβαλαν νέα δυσβάστακτα μέτρα στον Ελληνικό λαό τον οποίον εκδικούνται γιατί τόλμησε να ψηφίσει ΟΧΙ στο δημοψήφισμα.
Ο Νότης Μαριάς έκλεισε την ομιλία του επισημαίνοντας ότι ο Ελληνικός λαός απαιτεί τη διαγραφή του επονείδιστου χρέους και δεν πρόκειται να ανεχθεί την τρόικα.
Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Νότη Μαριά έχει ως εξής:
«Η απόφαση των ηγετών της Ευρωζώνης για το Ελληνικό ζήτημα βαδίζει στο ίδιο γνωστό μονοπάτι της αποτυχίας.
Συνεχίζει τη βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή. Βαθαίνει την ύφεση και αυξάνει την ανεργία στην Ελλάδα η οποία έχει φτάσει στο 1,5 εκατομμύριο ψυχές.
Εντείνει τη φορομπηχτική πολιτική σε βάρος των Ελλήνων πολιτών το 40% των οποίων ζει ήδη κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Η επιβολή προαπαιτούμενων μέτρων ύψους 3,1 δις ευρώ ως προϋπόθεση για ενδεχομένη εξέταση της αίτησης δανειοδότησης της Ελλάδας από τον ESM παραβιάζει το άρθρο 13 του καταστατικού του ESM.
 Αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως κράτος Β' κατηγορίας. Στέλνει τελεσίγραφο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο να ψηφίσει αντιλαϊκά μέτρα εντός 48 ωρών.
Ταυτόχρονα τιμωρεί τον Ελληνικό λαό γιατί τόλμησε να σηκώσει κεφάλι και παρά τους εκβιασμούς να ψηφίσει στο δημοψήφισμα ένα βροντερό ΟΧΙ  σε κάθε είδους μνημόνιο.
Ψήφισε λοιπόν ΟΧΙ στη νεοαποικιακή πολιτική της τρόικας.
Επιχειρούν έτσι οι ηγέτες της ευρωζώνης να στείλουν μήνυμα σε όλους τους λαούς της Ευρώπης για να μην τολμήσουν να αντισταθούν στην πολιτική της λιτότητας, να μην τολμήσουν να διεκδικήσουν τη διαγραφή του επονείδιστου χρέους. 
Το δημόσιο χρέος στην Ελλάδα από 127% του ΑΕΠ που ήταν πριν το μνημόνιο έφτασε ήδη στο 180% του ΑΕΠ και θα εκτοξευθεί στο 200% του ΑΕΠ σε δυο χρόνια σύμφωνα με το ΔΝΤ. Άρα είναι πλέον μη διαχειρίσιμο.
Για άλλη μια φορά λοιπόν  μέσα από την υπερχρέωση της Ελλάδας, η τρόικα πέτυχε τα εξής:
Πρώτον διασώζει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ.
Από τα 53,5 δις ευρώ που ζητά η Ελλάδα ως δάνεια από τον ESM  27 δισεκατομμύρια θα πάνε να πληρωθούν τα ομόλογα της ΕΚΤ.  Ομόλογα που εξαιρέθηκαν από το PSI το 2012. Ομόλογα που η ΕΚΤ αγόρασε στη δευτερογενή αγορά με έκπτωση 40% αλλά τώρα απαιτεί να τα πληρωθεί στην ονομαστική τους αξία. Στο 100%.
Τα υπόλοιπα δάνεια θα πάνε για να πληρωθούν οι δόσεις του ΔΝΤ. Παλιές και νέες.
Δεύτερον η τρόικα βάζει  χέρι στη δημόσια περιουσία της Ελλάδος ύψους 50 δις ευρώ. Έτσι 25 δισεκατομμύρια ευρώ από την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας θα πάνε για την ανακεφαλαιοποίηση των Ελληνικών τραπεζών.
12,5 δις ευρώ θα πάνε για την εξόφληση δημοσίου χρέους.
Θα έχουμε ιδιωτικοποίηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων τα οποία θα αγοράσει η κρατική γερμανική εταιρεία Fraport. Έχουμε ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας, του σιδηροδρόμου, των λιμανιών Πειραιά και Θεσσαλονίκης, του Ελληνικού.
Η τρόικα τρίτον πετυχαίνει τη διαιώνιση της πολιτικής κηδεμονίας στην Ελλάδα και τη  μετατρέπει σε προτεκτοράτο της νέας ιεράς συμμαχίας των δανειστών.
Η επιχείρηση του GREXIT αλά Σόιμπλε δεν ήταν μόνο χτύπημα κατά της Ελλάδας αλλά δυναμίτισε και τα θεμέλια της ίδιας της ευρωζώνης. Απέδειξε ότι είναι πλέον μια Ένωση σκληρή, δανειστών. Μια Ένωση που τα κράτη μέλη  χωρίζονται σε δανειστές και οφειλέτες. Μια Ένωση που στηρίζεται στο δίκαιο του ισχυρού και όχι στην ισχύ του δικαίου.
Ως αντιστάθμισμα των σκληρών μέτρων ο κ. Γιούνκερ  διαφημίζει το νέο  πακέτο των 35 δις ευρώ.
Μα αυτά είναι κονδύλια τα οποία η Ελλάδα δικαιούται από τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. 20 δις ευρώ είναι από ΕΣΠΑ, 15 δις ευρώ από τα γεωργικά ταμεία.
Επομένως συνάδελφοι θεωρείτε  ότι μπορεί να επιβιώσει τελικά μια τέτοια Ευρωπαϊκή Ένωση;
Μπορεί πλέον η γερμανική Ευρώπη να επιβάλει ένα νέο μνημόνιο στην Ελλάδα δυσβάστακτο περίπου δώδεκα δις ευρώ νέων μέτρων;
Νομίζετε ότι μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση χωρίς να γίνει διαγραφή του επονείδιστου χρέους;
Συνάδελφοι κλείνω λέγοντάς σας ότι ο Ελληνικός λαός δεν πρόκειται να σκύψει το κεφάλι και θα δώσει σύντομα την απάντηση στην τρόικα».
Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά: