14 Ιουλ 2015

Μήνυμα του Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά για την Πλατφόρμα Ανοιχτής Διαβούλευσης - ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ!

Αθήνα, 14/7/2015.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αγαπητοί φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στην πλατφόρμα διαβούλευσης και ενημέρωσης. Στόχος μας να δημιουργήσουμε ένα δημοκρατικό βήμα δημόσιου διαλόγου με τη βοήθεια της νέας τεχνολογίας. Ένα φόρουμ ανταλλαγής απόψεων και διαβούλευσης για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την Ελληνική και την ευρωπαϊκή κοινωνία. Η πλατφόρμα μας είναι διαδραστική με chats, ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και ανάληψη πρωτοβουλιών που κάνουν πράξη μορφές άμεσης και ηλεκτρονικής δημοκρατίας που ξετυλίγουν με τη βοήθεια της τεχνολογίας νέες μορφές συμμετοχής και παρέμβασης στο δημόσιο χώρο.
Όμως ο ενεργός πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης. Αυτό φιλοδοξούμε να το κάνουμε πράξη μέσα από την πλατφόρμα μας με το newsroom και το webtv απ' όπου θα προβάλλονται ζωντανά σημαντικές συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ενεργός πολίτης σημαίνει πολίτης που ασκεί τα δικαιώματα του αρκεί να τα γνωρίζει. "Ασκώ λοιπόν τα δικαιώματα μου" απευθείας μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα και υποβάλλω αναφορές, καταγγελίες, γνώμες στους αρμόδιους θεσμούς. Ταυτόχρονα με μορφές αυτοοργάνωσης οι πολίτες μέσα από την πλατφόρμα οργανώνουν και προβάλουν τις δικές τους εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες.
Πιστεύουμε στην άμεση δημοκρατία, την διαβούλευση και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών και θεωρούμε ότι η 'εντολή' που πήραμε από εσάς στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014 είναι μια καθημερινή αμφίδρομη, ζωντανή σχέση που μπορεί να πραγματώνεται και μέσα από την πλατφόρμα αύτη. Η επικοινωνία μας λοιπόν μπορεί να διευκολύνεται μέσα από την πλατφόρμα με ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, σχόλια, έκφραση γνώμης, διαβούλευση και οργανωμένες σε βάθος συζητήσεις στο φόρουμ της πλατφόρμας μας.
Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη ιστορική συγκυρία για την πατρίδα μας, η πλατφόρμα μας είναι ανοιχτή σε δράσεις αλληλεγγύης για τους χιλιάδες φτωχοποιημένους συμπολίτες μας, τους ανέργους και τη νέα γενιά που διψά για εκπαίδευση, κατάρτιση και δουλειά.