4 Ιουν 2015

O Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή για την Έκθεση Μιλάνο 2015.

Αθήνα, 4/6/2015.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ


Παρέμβαση για την Έκθεση Μιλάνο 2015 και το ζήτημα της διατροφής έκανε ο Ανεξάρτητος    Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων   Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του  Πολιτικού Κινήματος   Αντιμνημονιακοί   Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, η Έκθεση Μιλάνο 2015 αναδεικνύει τα σύγχρονα προβλήματα διατροφής των πληθυσμών του πλανήτη που πλήττονται από τη φτώχεια. Χρειαζόμαστε βιώσιμη γεωργία, βιώσιμο σύστημα διατροφής, ασφαλή τρόφιμα, αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε ότι η  Έκθεση Μιλάνο 2015 θα πρέπει να αναδείξει την παράνομη αρπαγή γαιών από τις μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις στην Αφρική και αλλού. Ταυτόχρονα η λιτότητα έχει οδηγήσει στη διατροφή των εκατομμυρίων ανέργων της Δύσης με φτηνή και αμφιβόλου ποιότητας τροφή.
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Τα μνημόνια και οι καταστροφικές πολιτικές λιτότητας που βιώνει η Ελλάδα και η φτηνή θερμιδογόνος διατροφή οδηγούν σε αύξηση του σωματικού βάρους πάνω από το φυσιολογικό στους ενήλικες αλλά και στα παιδιά με αποτέλεσμα να τίθενται σε αυξημένο κίνδυνο η υγεία τους. Όπως προκύπτει από έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2014, το ετήσιο χαμηλό οικογενειακό εισόδημα συσχετίζεται με την παχυσαρκία».
Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά: