9 Ιουν 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Όχι στη φορομπηχτική πολιτική της τρόικας κατά των Ελλήνων αγροτών.

Αθήνα, 9/6/2015.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟΤη φορομπηχτική πολιτική της τρόικας κατά των Ελλήνων αγροτών κατήγγειλε με παρέμβασή του στις 8/6/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Παρεμβαίνοντας υπέρ των φτωχοποιημένων από το μνημόνιο Ελλήνων αγροτών ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι «την ώρα που ο Ντράγκι διαθέτει 1,1, τρισ ευρώ για αγορά ιδιωτικού και δημοσίου χρέους, το ποσό των 441 εκατομμυρίων ευρώ του αποθεματικού για την αντιμετώπιση κρίσεων στον γεωργικό τομέα είναι ψίχουλα για τους αγρότες της Ελλάδας και της υπόλοιπης Νότιας Ευρώπης που πλήττονται από το ρωσικό εμπάργκο και έχουν χάσει μέχρι σήμερα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Οι φτωχοποιημένοι από το μνημόνιο Έλληνες αγρότες έχουν επίσης φέτος δοκιμαστεί και από τις καταστροφές στην παραγωγή τους λόγω των θεομηνιών που έπληξαν την πατρίδα μου. Ταυτόχρονα η φοροεπιδρομή που βιώνουν και φέτος οι Έλληνες αγρότες με εντολή της τρόικας επεκτάθηκε παράνομα και στις κοινοτικές ενισχύσεις που λαμβάνουν. Έτσι την τελευταία πενταετία το εισόδημα των Ελλήνων αγροτών μειώθηκε κατά 1,5 δισ. ευρώ και οι φόροι που κατέβαλαν αυξήθηκαν κατά 150%».
Τέλος ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Για τους λόγους αυτούς πρέπει το ποσοστό αναπροσαρμογής, δηλαδή το ποσοστό μείωσης που καθορίζει ο υπό συζήτηση Κανονισμός να μην εφαρμοστεί στις ενισχύσεις που χορηγούνται στους Έλληνες αγρότες, αφού σε περίπτωση μη εξαίρεσης των Ελλήνων αγροτών αυτό θα οδηγήσει σε νέα άδικη μείωση των εισοδημάτων τους».
Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά: