24 Ιουν 2015

Νότης Μαριάς: Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους παράνομους μετανάστες.

Αθήνα, 24/6/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς συμμετείχε ως ομιλητής στη διεθνή ημερίδα με θέμα «Η Μεταναστευτική Πολιτική της ΕΕ: Προκλήσεις και Προοπτικές» που  πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην  Αθήνα στις 19.6.2015.
Την ημερίδα διοργάνωσαν το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.
Στην ομιλία του ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους παράνομους μετανάστες.   Η αθρόα εισροή παράνομων μεταναστών και προσφύγων, που τα τελευταία χρόνια δέχεται η πατρίδα μας, και η εφαρμογή του Κανονισμού Δουβλίνο ΙΙΙ, είχαν ως απόρροια εκατοντάδες χιλιάδες από αυτούς να εγκλωβίζονται στη χώρα μας παρά την επιθυμία τους να μετακινηθούν σε χώρες της Ευρώπης. Έτσι η Ελλάδα έχει μετατραπεί πλέον σε αποθήκη ψυχών.
Στη συνέχεια ο Νότης Μαριάς είπε ότι με συνεχείς παρεμβάσεις του στην Ευρωβουλή αλλά και με Ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είχε ζητήσει να καταργηθεί άμεσα ο Κανονισμός Δουβλίνο ΙΙI και να λειτουργήσει επιτέλους η περίφημη Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη με κατανομή των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών σε όλο τα εύρος της Ε.Ε. Για αυτό το λόγο είχε προτείνει να θεσμοθετηθεί σχετική ρήτρα κατανομής με κριτήρια την έκταση, τον πληθυσμό και το ΑΕΠ των κρατών της Ε.Ε., λαμβάνοντας υπόψη και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας σε ορισμένες χώρες της Ένωσης.
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε λέγοντας ότι τα ζητήματα της παράνομης μετανάστευσης και της αθρόας εισροής προσφύγων ιδίως από τη Συρία και τη Λιβύη πρέπει να αντιμετωπιστούν με δράσεις στο πολιτικό και διπλωματικό πεδίο καθώς και με μέτρα στο πεδίο της οικονομίας και όχι με  στρατιωτικά μέσα και επεμβάσεις σε τρίτες χώρες.
Στην ημερίδα συμμετείχαν επίσης ως ομιλητές ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ε.Ε. Δημήτρης Αβραμόπουλος, η Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Αναστασία Χριστοδουλοπούλου καθώς και άλλοι Ευρωβουλευτές.

Επισυνάπτονται φωτογραφίες από την ημερίδα καθώς και το βίντεο της ομιλίας.