2 Ιουν 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Να πάψει η Αιθιοπία να αποτελεί ξέφραγο αμπέλι των πολυεθνικών.

Αθήνα, 2/6/2015.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το ρόλο των κινεζικών και ιταλικών πολυεθνικών επιχειρήσεων στην Αιθιοπία καθώς και την καταπάτηση  των δημοκρατικών δικαιωμάτων στη χώρα αυτή κατήγγειλε  στις 20/5/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής «στις 19 Απριλίου το ISIS δημοσιοποίησε βίντεο με τον αποκεφαλισμό στη Λιβύη 30 Χριστιανών από την Αιθιοπία προκειμένου να τρομοκρατήσει τον πληθυσμό της Αιθιοπίας όπου τα 2/3 των 100 εκατομμυρίων κατοίκων της είναι Χριστιανοί. Στόχος των τζιχαντιστών είναι να χρησιμοποιήσουν και στην Αιθιοπία τη θρησκεία και τη φτώχεια για να προωθήσουν τα σκοτεινά τους συμφέροντα».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Όμως σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες άντρες και γυναίκες της Αιθιοπίας αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα τους που πλήττεται από τη φτώχεια, την ανεργία, την πολιτική αστάθεια και τις συλλήψεις αντιφρονούντων. Πρέπει λοιπόν να διασφαλιστούν οι όροι διεξαγωγής δημοκρατικών εκλογών, η ελευθερία του τύπου και τα δικαιώματα της αντιπολίτευσης».
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Ανησυχούμε λοιπόν σοβαρά για την κατάσταση της πολυπληθούς αυτής χριστιανικής χώρας και η Ε.Ε. πρέπει να συμβάλλει στη σταθερότητα της περιοχής, στην οικονομική ανάπτυξη της Αιθιοπίας, στη λειτουργία του κράτους δικαίου και στην προστασία των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Πρέπει επιτέλους η Αιθιοπία να πάψει να αποτελεί ξέφραγο αμπέλι για τις μεγάλες κινεζικές και ιταλικές πολυεθνικές επιχειρήσεις».
Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά: