26 Ιουν 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Να εγγραφούν οι Γερμανικές Αποζημιώσεις στον κρατικό προϋπολογισμό εδώ και τώρα.

Αθήνα, 26/6/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ


Το ζήτημα των Γερμανικών Αποζημιώσεων έθεσε εκ νέου σε ευρωπαϊκό επίπεδο  ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες στις 24/6/2015.
«Η Ελλάδα είναι ο δανειστής και η Γερμανία είναι ο οφειλέτης» είπε απευθυνόμενος προς τους συναδέλφους του ο Νότης Μαριάς με αφορμή τη συζήτηση για το δρακόντειο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης το οποίο ως γνωστό έχει καθυποτάξει κάθε δημοκρατική λειτουργία στα κράτη μέλη της Ε.Ε.
Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής «το ECOFIN εφαρμόζει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης με δυο μέτρα και δυο σταθμά. Όταν πρόκειται για τη Γερμανία και τη Γαλλία κάνει τα στραβά μάτια, δίνει συγχωροχάρτι και ανέχεται τις παραβιάσεις των κανόνων. Όταν πρόκειται για μικρές χώρες όπως η Ελλάδα τότε το ECOFIN επιβάλει σκληρά μέτρα λιτότητας και βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής που φτωχοποιούν τους λαούς. Η Ελλάδα επί πέντε χρόνια βρίσκεται κάτω από τον ασφυχτικό έλεγχο και την εποπτεία της τρόικας που έχει μετατραπεί σε μαντρόσκυλο του EUROGROUP και του ECOFIN».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης είναι ένα αντιδημοκρατικό εργαλείο με το οποίο επιβάλλεται απόλυτος έλεγχος στη δημοκρατική λειτουργία των κρατών μελών».
«Για να απαλλαγεί η Ελλάδα από την ενισχυμένη δημοσιονομική εποπτεία», κατέληξε ο Νότης Μαριάς «πρέπει να εγγράψει στον κρατικό προϋπολογισμό της τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, δηλαδή τις Πολεμικές Επανορθώσεις και το Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο, απαιτήσεις ληξιπρόθεσμες και έντοκες που ανέρχονται σε 162 δισ. ευρώ συν τους τόκους. Γιατί η Ελλάδα είναι ο δανειστής και η Γερμανία είναι ο οφειλέτης».
Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά: