25 Ιουν 2015

Ο Νότης Μαριάς στο ΤΗΛΕ ΕΠΙΛΟΓΕΣ των Σερρών για την εκβιαστική πολιτική των δανειστών.

Βρυξέλλες, 25/6/2015.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ


Συνέντευξη του Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή, Αντιπροέδρου των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητή Νότη Μαριά στον τηλεοπτικό σταθμό ΤΗΛΕ ΕΠΙΛΟΓΕΣ των Σερρών και στο δελτίο ειδήσεων με την Ζωή Χειμωνίδου στις 23/6/2015.

Στη συνέντευξη ο Νότης Μαριάς κάλεσε δημόσια για άλλη μια φορά τον Αλέξη Τσίπρα να έρθει στην Ευρωβουλή προκειμένου να ενημερώσει όλους τους Ευρωβουλευτές για την εκβιαστική πολιτική των τοκογλύφων δανειστών απέναντι στην πατρίδα μας (05:37).

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισημαίνει επίσης ότι η Ελληνική πλευρά πρέπει να σταματήσει τη «μυστική διπλωματία» με τους δανειστές και την πολιτική των διαρροών και να ενημερώσει ανοιχτά και επίσημα τον Ελληνικό λαό για τους εκβιασμούς της τρόικας (07:18).

Στη συνέντευξή του επίσης ο Νότης Μαριάς εκφράζει την πλήρη και κάθετη αντίθεσή του στα νέα μνημονιακά αντικοινωνικά μέτρα που περιλαμβάνονται στην πρόταση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα οποία αποτελούν τη βάση για τη διαμόρφωση του νέου μνημονίου.

Στη συνέντευξη ο Νότης Μαριάς μιλά επίσης για:

- Το φορομπηχτικό ρεσάλτο της τρόικας που με την αύξηση του ΦΠΑ, την εισφορά αλληλεγγύης, τον ΕΝΦΙΑ κλπ οδηγεί σε αφαίμαξη του εισοδήματος του φτωχοποιημένου Ελληνικού λαού και των εκατομμυρίων ανέργων (00:51).
- Τη διάλυση του ασφαλιστικού με τη μείωση των συντάξεων και την αύξηση των εισφορών των συνταξιούχων για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (01:39).
- Τις προτάσεις της Ελληνικής κυβέρνησης και το Eurogroup της Τετάρτης 25/6/2015 (02:04).
- Την πρόταση-λύση για εξόφληση του ΔΝΤ εκ μέρους της Ελλάδας μέσω χρηματοδότησης από την Τράπεζα της Ελλάδας (09:12).