17 Ιουν 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Να δοθεί άμεσα βοήθεια στους σεισμόπληκτους του Νεπάλ.

Αθήνα, 17/6/2015.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ 


Παρέμβαση υπέρ των σεισμόπληκτων του Νεπάλ έκανε στις 11/6/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Απευθυνόμενος στους συναδέλφους τους ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε: «Γνωρίζω το δράμα των σεισμόπληκτων, τις αγωνίες τους και τις ανάγκες τους καθώς η πατρίδα μου, η Ελλάδα, έχει πληγεί συχνά από τον εγκέλαδο. Στο Νεπάλ οι σεισμοί οδήγησαν σε 9.000 νεκρούς και σε χιλιάδες τραυματίες. Ταυτόχρονα 2,8 εκατομμύρια συνάνθρωποί μας αντιμετωπίζουν ανθρωπιστική κρίση».
Επιπλέον ο Νότης Μαριάς υπογράμμισε: «Χρειάζεται λοιπόν αυξημένη διεθνής βοήθεια και αλληλεγγύη το Νεπάλ. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να αντιμετωπιστεί το στεγαστικό με σκηνές, σε πρώτη φάση, και ένα πρόγραμμα ανοικοδόμησης στη συνέχεια. Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι απαραίτητη όπως επίσης και η επισιτιστική βοήθεια. Η ανθρωπιστική βοήθεια πρέπει να φτάσει παντού, σε όλες τις δυσπρόσιτες περιοχές, σε όλους τους σεισμόπληκτους. Εκατομμύρια παιδιά στο Νεπάλ έχουν χάσει τους γονείς τους και πρέπει να διαμορφωθεί ένα δίκτυο προστασίας των παιδιών για να μην απαχθούν από τους δουλέμπορους».
Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς τόνισε: «Το Νεπάλ εκπέμπει SOS και η Ε.Ε. πρέπει να ανταποκριθεί άμεσα με ακόμη μεγαλύτερη ανθρωπιστική βοήθεια».
Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά: