1 Ιουν 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Διαγραφή του επονείδιστου χρέους για τις χώρες της Ε.Ε. και της Λατινικής Αμερικής.

Αθήνα, 1/6/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Παρέμβαση για την παγκόσμια κρίση κρατικού χρέους έκανε στις 20/5/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, «η δεύτερη διάσκεψη κορυφής της Ε.Ε. - Xωρών Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής (CELAC) θα μπορούσε υπό ορισμένες προϋποθέσεις να αποτελέσει ιστορική συνάντηση. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να επικεντρωθεί στο follow up, στη συνέχεια που πρέπει να δοθεί στην εφαρμογή της Απόφασης που έλαβε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το Σεπτέμβριο 2014 και αφορά στις διαδικασίες διαγραφής του κρατικού χρέους, καθώς τόσο οι χώρες της Λατινικής Αμερικής όσο και οι χώρες της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας που τέθηκαν σε μνημόνια αντιμετωπίζουν μια τεράστια κρίση δημοσίου χρέους».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Γιατί χωρίς τη διαγραφή του επονείδιστου χρέους δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στην Ε.Ε. και τη Λατινική Αμερική που έχουν κατακλυστεί από στρατιές ανέργων και εκατομμύρια φτωχών λόγω των πολιτικών της λιτότητας».
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Επιπλέον η κοινή πρωτοβουλία για την έρευνα και την καινοτομία πρέπει να στοχεύσει στην κοινωνική ένταξη των εκατομμυρίων ανέργων νέων επιστημόνων τόσο στην Ευρώπη όσο και στη Λατινική Αμερική. Ο διάλογος για τη μετανάστευση θα μπορούσε να συμβάλλει στην ανταλλαγή καλών πρακτικών».
Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά: