28 Μαΐ 2015

O Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή για την καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων στην Ερυθραία.

Αθήνα, 28/5/2015.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρέμβαση για την αποκατάσταση των δημοκρατικών δικαιωμάτων στην Ερυθραία έκανε στις 27/5/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.
Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, «η Ερυθραία είναι πρωταθλήτρια στην Αφρική στις φυλακίσεις δημοσιογράφων. Είναι πλέον μια μεγάλη ανοιχτή φυλακή που καταπιέζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Παράλληλα την περίοδο της Αραβικής Άνοιξης στην Ερυθραία περιόρισαν την πρόσβαση στο διαδίκτυο. Στην χώρα επικρατεί επί εικοσαετία κατάσταση  έκτακτης ανάγκης και η ηγεσία της έχει γράψει την Συμφωνία του Κοτουνού στα παλιά της τα παπούτσια».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Κυριαρχούν εκεί ο υποσιτισμός, η φτώχεια, η βία κατά των γυναικών και οι πολίτες της φεύγουν άρον-άρον και έρχονται ως πρόσφυγες στην Ελλάδα και στην Νότια Ευρώπη».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Η Ερυθραία πρέπει λοιπόν να προχωρήσει σε βαθιές δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις και στην οικοδόμηση του κράτους δικαίου. Πρέπει η αναπτυξιακή βοήθεια της Ε.Ε. να πηγαίνει στο φτωχοποιημένο λαό της Ερυθραίας και όχι στους ολιγάρχες του  καθεστώτος που πρέπει να αντιληφθούν ότι η Ε.Ε. θα σταματήσει την αναπτυξιακή βοήθεια προς την Ερυθραία εάν δεν πάψουν άμεσα να παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα».