14 Μαΐ 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Όχι στις διώξεις δημοσιογράφων που αποκάλυψαν το σκάνδαλο Luxleaks.

Αθήνα, 14/5/2015.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Παρέμβαση για το σκάνδαλο των Luxleaks έκανε στις 28/4/2015, ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, η φοροδιαφυγή και η φοροαποφυγή είναι αντικοινωνικές δράσεις και γι’ αυτό πρέπει να τιμωρούνται σκληρά. Μάλιστα μπορούν να αποκαλυφθούν και με την δημοσιογραφική έρευνα. «Αυτό σημαίνει λοιπόν», είπε ο Νότης Μαριάς, «ότι δεν υπάρχει αντίφαση μεταξύ του δημοσίου συμφέροντος και της δημοσιογραφικής έρευνας που αποκαλύπτει την φοροδιαφυγή διότι αυτό είναι το δημόσιο συμφέρον».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Η δίωξη κατά του δημοσιογράφου Εντουάν Περέν είναι παράνομη, είναι απαράδεκτη διότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος αποκάλυψε το σκάνδαλο των Luxleaks, αποκάλυψε τις ευθύνες που έχουν συγκεκριμένες
χώρες φορολογικοί παράδεισοι που δίνουν την ευκαιρία στις πολυεθνικές να φοροδιαφεύγουν».
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε «Επομένως η δίωξη του αυτή είναι απαράδεκτη, είναι παράνομη, είναι αντίθετη με την ίδια την σύμβαση την Ευρωπαϊκή για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Καταγγέλλουμε λοιπόν αυτά τα οποία συμβαίνουν διότι αποτελούν φίμωση του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης».   
Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά: