27 Μαΐ 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Όχι στην αύξηση του ΦΠΑ.

Αθήνα, 27/5/2015.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  
Τη νέα φορομπηχτική πολιτική της τρόικας που απαιτεί αύξηση του ΦΠΑ κατήγγειλε στις 18/5/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, «συζητούμε για την πράσινη ανάπτυξη, συζητούμε για το πώς θα υπάρξει στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αλλά δεν μπορεί να υπάρξει στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων όταν έχουμε φοροεπιδρομή. Να σας ενημερώσω, λοιπόν, ότι αυτή τη στιγμή η τρόικα στην Ελλάδα απαιτεί να υπάρξει αύξηση του ΦΠΑ. Να υπάρξει αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, τώρα, την ώρα που έχουμε την τουριστική περίοδο, την ώρα που αναμένουμε να υπάρξει ανάκαμψη στην οικονομία, την ώρα που περιμένουμε από τον τουρισμό να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Δεν μπορεί, λοιπόν, να χτυπηθεί η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, ο τουρισμός, με την αύξηση του ΦΠΑ. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι θα έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα. Αύξηση του ΦΠΑ σε μια χώρα η οποία πραγματικά έχει φτωχοποιηθεί και έχει 1,5 εκατομμύριο ανέργους θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη φτώχεια».
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Γι’ αυτό πρέπει να έχουμε μηδενικό ΦΠΑ στα βασικά τρόφιμα για να μπορέσει ο Ελληνικός λαός να επιβιώσει. Να μην έχουμε αυξημένο ΦΠΑ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία».
Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά: