16 Μαΐ 2015

Ο Νότης Μαριάς στη Θεσσαλονίκη για να μην περάσει το ξεπούλημα της ΕΥΑΘ.

Αθήνα, 16/5/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί αύριο 17/5/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς προκειμένου να συμμετάσχει ως ομιλητής στην Ημερίδα που διοργανώνει το SOSτε το Νερό με Θέμα: Νομική αναγνώριση «Η ύδρευση και η αποχέτευση είναι ανθρώπινο δικαίωμα! Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, όχι εμπόρευμα!»

Ως γνωστόν ο Νότης Μαριάς έχει επισημάνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι η πρόσβαση στο πόσιμο νερό και στις συνθήκες υγιεινής αποτελεί θεσμοθετημένο και αναγνωρισμένο από τον Ο.Η.Ε. δικαίωμα των πολιτών. Για τον λόγο αυτό παλεύει σταθερά και αταλάντευτα ενάντια στην τρόικα που θέλει να ξεπουληθεί η δημόσια περιούσια αντί πινακίου φακής και έχει στηρίξει στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον αγώνα των πολιτών της Θεσσαλονίκης ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.

Όπως έχει επανειλημμένα υποστηρίξει ο Έλληνας  Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής το νερό αποτελεί δημόσιο αγαθό και για αυτό οι δημόσιες επιχειρήσεις ύδρευσης δεν πρέπει να περάσουν στα χέρια των ιδιωτών.

Ο αγώνας συνεχίζεται