17 Απρ 2015

Ο Νότης Μαριάς για τη γενοκτονία των Ρομά από τους ναζί.

Βρυξέλλες, 17/4/2015.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την ιστορική απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την οποία αναγνώρισε τη γενοκτονία των Ρομά επισήμανε μιλώντας στις 15/4/2015 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Όπως αναφέρει ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, το 2011, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πήρε μια ιστορική απόφαση. Αναγνώρισε τη γενοκτονία των Ρομά που δολοφονηθήκαν από το ναζιστικό καθεστώς και τους συνεργάτες του μια και θεωρούσαν τους απανταχού Ρομά ως φυλετικά κατώτερους.
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Συμπληρώθηκαν 70 χρόνια από τότε που οι Ρομά κατά χιλιάδες σύρθηκαν στα κρεματόρια των ναζιστικών στρατοπέδων στο Άουσβιτς, στο Νταχάου, στο Μπένσεν στο Μαουτχάουζεν, εκεί όπου δολοφονηθήκαν και χιλιάδες Έλληνες πατριώτες».
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Υπερψήφισα λοιπόν το Ψήφισμα που καταδικάσει τη γενοκτονία των Ρομά από τους Ναζί γιατί θεωρώ ότι έτσι τιμούμε τη μνήμη χιλιάδων Ρομά που δολοφονήθηκαν μαζικά από τους ναζί, στέλνοντας ταυτόχρονα αποφασιστικό μήνυμα στους κάθε λογής νοσταλγούς του ναζισμού»
Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά: