4 Απρ 2015

Ερώτηση του Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή για την διάθεση κονδυλίων για χρηματοδότηση της επαναλειτουργίας του ΕΘΙΑΓΕ στο Ηράκλειο.

Ηράκλειο, 4/4/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την άμεση εξεύρεση κονδυλίων για χρηματοδότηση της επαναλειτουργίας του ΕΘΙΑΓΕ στο Ηράκλειο ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωβουλή ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Όπως αναφέρει ο Νότης Μαριάς στην Ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις εγκαταστάσεις του ΕΘΙΑΓΕ στον Κατσαμπά στο Ηράκλειο κυριαρχούν η εγκατάλειψη και η ερήμωση.  Τα θερμοκήπια, τα οποία ήταν παλαιότερα ο χώρος των πειραματικών καλλιεργειών, τώρα είναι σπασμένα, γεμάτα σκουπίδια και αγριόχορτα.
Στη συνέχεια ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισημαίνει ότι ο εν λόγω χώρος θα μπορούσε, πέρα από την επιστημονική του προσφορά, να τροφοδοτεί ακόμη και τα φτωχά νοικοκυριά με προϊόντα για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Για την επαναλειτουργία του απαιτείται η πρόσληψη ερευνητών αλλά και βοηθητικό προσωπικό και εργάτες για τις δουλειές στο χώρο των θερμοκηπίων.
Και ο Νότης Μαριάς  καταλήγει ζητώντας από την Επιτροπή να συμβάλει προκειμένου να διατεθούν κονδύλια από προγράμματα της Ε.Ε. για να  επαναλειτουργήσει το ως άνω παράρτημα του ΕΘΙΑΓΕ στο Ηράκλειο έτσι ώστε οι εγχώριες ποικιλίες να γίνουν πιο ανταγωνιστικές από τις εισαγόμενες, να μειωθεί η ανεργία και να δοθούν τρόφιμα σε ευπαθείς και φτωχοποιημένες από το μνημόνιο κοινωνικές ομάδες.