2 Απρ 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Να αποζημιωθούν άμεσα οι παραγωγοί του Νομού Τρικάλων.

Αθήνα, 2/4/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την πλήρη και άμεση αποζημίωση των  πλημμυροπαθών παραγωγών του Νομού Τρικάλων για τις πλημμύρες ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωβουλή χθες ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Στην Ερώτησή του ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής αναφέρει ότι οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τo τελευταίo διάστημα στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας στα Τρίκαλα είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων με σιτηρά και να καταστραφεί το μεγαλύτερο μέρος της αγροτικής παραγωγής. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής η ίδια εικόνα παρουσιάζεται έπειτα από κάθε έντονη βροχόπτωση, καθώς φουσκώνουν τα νερά του Πηνειού ποταμού διότι τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί. Μάλιστα αυτή η ίδια περιοχή που πνίγεται κάθε χειμώνα από τις βροχές, το καλοκαίρι πλήττεται λόγω ξηρασίας.
Δεδομένου ότι οι φτωχοποιημένοι από το μνημόνιο παραγωγοί του Νομού Τρικάλων  αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά, ο Νότης  Μαριάς καλεί την Επιτροπή άμεσα να εγκρίνει μέτρα υπέρ των ως άνω πληγέντων κατοίκων και περιοχών του νομού Τρικάλων για τις ζημιές που υπέστησαν στην αγροτική τους παραγωγή καθώς επίσης και για την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή.