17 Απρ 2015

Νότης Μαριάς: Ευρωπαϊκά κονδύλια για την Ελλάδα τώρα.

Βρυξέλλες, 17/4/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την εκβιαστική πολιτική της τρόικας που έχει παγώσει την υλοποίηση στην Ελλάδα των προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου η χώρα να υποκύψει στην εκβιαστική πολιτική των δανειστών κατήγγειλε μιλώντας στις 15/4/2015  στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής  αφού αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα διάθεσης  Ευρωπαϊκών κονδυλίων στην Ελλάδα επισήμανε ότι υπερψήφισε την τροποποίηση του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου για την περίοδο 2014-2020 γιατί έτσι πάνω από 300 λειτουργικά προγράμματα που χρηματοδοτούνται από τα Διαρθρωτικά Ταμεία και τα υπόλοιπα Ταμεία της Ε.Ε. θα μπορέσουν να υλοποιηθούν ενισχύοντας τις περιφέρειες της Ένωσης. Κατ΄ αυτό τον τρόπο, παρατήρησε ο Νότης Μαριάς,  θα στηριχθεί η ανάπτυξη και θα περιοριστεί η ανεργία στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου και ιδίως στην Ελλάδα που έχει φτωχοποιηθεί από το μνημόνιο.
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε ότι ειδικότερα σε σχέση με την Ελλάδα, θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν προγράμματα για τον περιορισμό της ανεργίας που έχει φτάσει στο 26% και να υλοποιηθούν δράσεις κοινωφελούς εργασίας και κατάρτισης χιλιάδων νέων στην πατρίδα μας την ώρα που η ανεργία των νέων λόγω της τρόικας και των μνημονίων έφτασε το 51,7%. Ταυτόχρονα δίνεται η δυνατότητα εκτέλεσης προγραμμάτων στον πρωτογενή τομέα προκειμένου οι Έλληνες αγρότες και οι κτηνοτρόφοι να αντιμετωπίσουν το αυξημένο κόστος παραγωγής, ενώ η έρευνα, η καινοτομία και η εκπαίδευση θα ενισχυθούν με την υλοποίηση των σχετικών προγραμμάτων.
Μάλιστα κατέληξε ο Νότης Μαριάς μέσα από το Ταμείο Συνοχής θα χρηματοδοτηθούν έργα για υποδομές στον τομέα των μεταφορών και της ενέργειας, ενώ από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης μπορούν να ενισχυθούν οι πλημμυροπαθείς αγρότες στα Τενάγη Φιλίππων, στις Σέρρες και στον Έβρο.
Τέλος από το Ταμείο Ασύλου και Μετανάστευσης θα υπάρξει αρωγή στην Ελλάδα που κινδυνεύει να γίνει νέα Λαμπεντούζα λόγω των χιλιάδων προσφύγων που συρρέουν στα νησιά του Αιγαίου.
Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά: