1 Απρ 2015

Ερώτηση του Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή για την αύξηση της ανεργίας σε Ελλάδα και Γαλλία λόγω της μερκελικής λιτότητας.

Βρυξέλλες, 31/03/2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την ανάγκη για άμεση εγκατάλειψη της μερκελικής  λιτότητας επισημαίνει με Ερώτηση που κατέθεσε στις 27 Μαρτίου 2015 προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή  ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Ο Νότης Μαριάς τονίζει στην Ερώτηση του ότι οι πολιτικές της μερκελικής λιτότητας που εφάρμοσαν η γαλλική κυβέρνηση και η συγκυβέρνηση    Σαμαρά-Βενιζέλου, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οδήγησαν στην αύξηση της ανεργίας και στην εξαθλίωση του γαλλικού και του ελληνικού λαού.
Όπως επισημαίνει ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής τα στοιχεία για την ανεργία σε Γαλλία και Ελλάδα είναι δυσοίωνα.
Ειδικότερα, στη Γαλλία, ο αριθμός των ανέργων όλων των κατηγοριών, το Μάιο του 2012 ήταν 4.960.000 ενώ το Φεβρουάριο του 2015, οι άνεργοι έφτασαν τα 5.918.000.
Στην Ελλάδα μετά από πέντε χρόνια λιτότητας, το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε από το 9% το 2009 στο 26% το Δεκέμβριο του 2014 με την ανεργία των νέων ηλικίας 15-24 ετών να εκτινάσσεται στο 51,2%.
Και ο Νότης Μαριάς αφού κατήγγειλε την Επιτροπή που με τις πολιτικές της μερκελικής λιτότητας οδήγησε την αύξηση της ανεργίας στα ύψη την καλεί να λάβει μέτρα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση γενικότερα.