26 Μαρ 2015

Νότης Μαριάς σε Γιούνκερ: O Ελληνικός λαός εμπνεόμενος από τον Αγώνα του ’21 θα πετάξει την τρόικα και τους δανειστές έξω από την πατρίδα μας.

Βρυξέλλες, 26/3/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
Παρέμβαση για τα συμπεράσματα της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που έλαβε χώρα στις 19-20 Μαρτίου 2015, έκανε χθες 25/03/2015 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς. 
Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επεσήμανε πως η πραγματικότητα διαψεύδει τόσο τον  Γιούνκερ  όσο και την Επιτροπή αφού η τρόικα συνεχίζει να σφίγγει τη θηλιά γύρω από την Ελλάδα προκαλώντας πιστωτική ασφυξία. Προχθες ο Ντράγκι συνεχίζοντας την εκβιαστική του πολιτική απαγόρευσε και νομικά στις Ελληνικές τράπεζες να αγοράζουν επιπλέον έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού δημοσίου. Αλλά και το Euroworking Group χθες παράνομα απέρριψε το αίτημα της Ελλάδας να της επιστραφεί 1,2 δις ευρώ τα οποία από σφάλμα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της Ελληνικής Κυβέρνησης επιστράφηκαν στον EFSF.
Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς, το Eurogroup συνεχίζει παράνομα να αρνείται την επιστροφή 1,9 δις ευρώ από τα τοκογλυφικά κέρδη που έβγαλε η ΕΚΤ από τα Ελληνικά ομόλογα.
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε:«σήμερα ο Ελληνικός λαός γιορτάζει την Επανάσταση του 1821, που έγινε προκειμένου η Ελλάδα να αποκτήσει την εθνική της ανεξαρτησία. Να γνωρίζετε κ. Γιούνκερ ότι ο Ελληνικός λαός εμπνεόμενος από τον Αγώνα του ’21 παλεύει και σήμερα να ανακτήσει την εθνική του ανεξαρτησία και να πετάξει την τρόικα και τους δανειστές έξω από την πατρίδα μας».
Επισυνάπτεται το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά: