28 Μαρ 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Να χτυπηθεί άμεσα το λαθρεμπόριο καυσίμων και τσιγάρων.

Αθήνα, 28/3/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Να χτυπηθεί άμεσα το λαθρεμπόριο καυσίμων και τσιγάρων ζήτησε με παρέμβασή του μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 10/3/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ευρωβουλευτής, το χτύπημα της απάτης είναι μια ιδιαίτερα σημαντική δράση που πρέπει να λάβει χώρα ιδίως σ’ αυτή τη φάση της έντονης οικονομικής κρίσης. Οι απάτες σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ένα επικίνδυνο φαινόμενο και σε ορισμένες χώρες συνδυάζονται με τη δράση της μαφίας του κεφαλαίου, της «Μafia capital» όπως λένε στην Ιταλία.
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Έτσι το λαθρεμπόριο καυσίμων, το λαθρεμπόριο τσιγάρων, οι απάτες σε σχέση με το ΦΠΑ και η φοροδιαφυγή τύπου luxleaks είναι στην ημερήσια διάταξη. Βεβαίως υπάρχουν και οι παρατυπίες που συμβαίνουν όχι από δόλο αλλά καθαρά από αμέλεια. Εδώ πρέπει να εντείνουμε την προληπτική μας δράση προκειμένου να αξιοποιήσουμε ορθά τα περιορισμένα κονδύλια των Ευρωπαϊκών Ταμείων». 
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε παρατηρώντας ότι το γεγονός ότι οι απάτες κατά της Ε.Ε. και οι παρατυπίες κοστολογούνται στο ύψος των 2 δις ευρώ αποκαλύπτει το εύρος του προβλήματος που πρέπει άμεσα να αντιμετωπίσουμε γιατί οι ευρωπαίοι πολίτες δεν πρόκειται να ανεχθούν άλλες απάτες και παρατυπίες στη διαχείριση των κονδυλίων της Ε.Ε.
Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά: