23 Μαρ 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Διαγραφή του χρέους των χωρών της Αφρικής που χτυπήθηκαν από τον Έμπολα.

Αθήνα, 23/3/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  
Τη διαγραφή του χρέους των χωρών της Αφρικής που χτυπήθηκαν από τον θανατηφόρο ιό του Έμπολα ζήτησε με παρέμβαση που έκανε στις 11/3/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Η τοποθέτηση αυτή είναι ιδιαίτερα επίκαιρη καθώς συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ανακοίνωση της έξαρσης της επιδημίας του ιού Έμπολα στην Αφρική από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, σε προηγούμενη Συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, το Σώμα συζήτησε το εκρηκτικό πρόβλημα του θανατηφόρου ιού του Έμπολα που χτύπησε τη Δυτική Αφρική. Από τότε έγιναν θετικά βήματα για το συντονισμό δράσης κατά του θανατηφόρου αυτού ιού όπως είναι η επιτυχής διοργάνωση της Διεθνούς Διάσκεψης για τον Έμπολα.
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Βεβαίως η απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θανατηφόρο ιό του Έμπολα δεν ήταν αποτελεσματική αφού ο αριθμός νεκρών από την επιδημία στη Δυτική Αφρική ξεπέρασε τους 9.000 τον περασμένο Φεβρουάριο σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Το βασικό πρόβλημα που επιτείνει τις αδυναμίες αντιμετώπισης του Έμπολα στη Δυτική Αφρική είναι η διάλυση των δομών υγείας λόγω των απαιτήσεων των διεθνών δανειστών. Γι’ αυτό και πρέπει να διαγραφεί το χρέος των χωρών αυτών που χτυπήθηκαν από τον Έμπολα. Ταυτόχρονα πρέπει να επενδυθούν κεφάλαια στην έρευνα προκειμένου να βρεθεί επιτέλους το εμβόλιο του Έμπολα». 
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε επισημαίνοντας «την υποκριτική στάση της Δύσης που έκλεισε τα μάτια της όταν πριν χρόνια πρωτοεμφανίστηκε η ασθένεια και τώρα που η επιδημία χτυπάει την πόρτα της Δύσης ξύπνησε επιτέλους η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες».
Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά: