28 Μαρ 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Η μερκελική λιτότητα παραβιάζει μαζικά τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Αθήνα, 28/3/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η μερκελική λιτότητα παραβιάζει μαζικά τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση επισήμανε στις 12/3/2015 μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, «η 28η Σύνοδος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ είναι ιδιαίτερα σημαντική. Επιτρέψτε μου όμως να επισημάνω ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση περισσεύει η διγλωσσία για το ζήτημα της προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στον κόσμο την ώρα που η τρόικα έχει παραβιάσει χωρίς καμία συνέπεια τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στις χώρες που τέθηκαν σε μνημόνιο και κυρίως στην Ελλάδα».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Μάλιστα η Επιτροπή, που είναι και μέλος της τρόικας, απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση δέχτηκε ότι τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δεν προστατεύονται έναντι των μνημονίων επειδή δεν έχουν δήθεν σχέση με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 Καθώς η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης έκρινε ότι η λιτότητα οδηγεί στην παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η μερκελική λιτότητα την οποία υπηρετεί με θρησκευτική ευλάβεια η Ευρωπαϊκή Ένωση οδηγεί σε μαζική και διαρκή παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των πολιτών της Ένωσης». 
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Τι απαντά σε όλα αυτά η Επιτροπή; Συνεχίζει το business as usualεπιμένοντας στη λιτότητα. Επομένως πριν η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίσει δήθεν να σώσει τον κόσμο καλύτερα να βάλει τάξη στα του οίκου της».

Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:
https://www.youtube.com/watch?v=q5c5f7Zo8Hc&feature=youtu.be