28 Μαρ 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Το ζήτημα των διεθνών μεταφορών είναι καθοριστικής σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη.

 Αθήνα, 28/3/2015.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Παρέμβαση για το ζήτημα των διεθνών μεταφορών έκανε στις 10/3/2015, ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ευρωβουλευτής, «το ζήτημα των διεθνών μεταφορών είναι καθοριστικής σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη. Ταυτόχρονα όμως γνωρίζουμε όλοι ότι τα φορτηγά ευθύνονται για χιλιάδες θανατηφόρα δυστυχήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επομένως απαιτείται σχεδιασμός και κατασκευή φορτηγών που να διασφαλίζουν την ασφαλή οδήγηση και σ’ αυτό μπορεί να συμβάλει το πιο στρογγυλό αμάξωμα που αυξάνει το οπτικό πεδίο».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Συγχρόνως οι νέες προδιαγραφές για τα φορτηγά συμβάλλουν στην ενίσχυση της νέας αντίληψης περί συνδυασμένων μεταφορών, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και στην περιβαλλοντική προστασία. Όμως τα κράτη μέλη πρέπει να εντείνουν τους ελέγχους για να εντοπίσουν οχήματα που ενδέχεται να υπερβαίνουν τα σχετικά όρια βάρους».
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Οι νέες προδιαγραφές για τις διαστάσεις και τα βάρη των φορτηγών δε θα πρέπει στο μέλλον να οδηγήσουν σε αποκλεισμό των μικρών μεταφορικών επιχειρήσεων από τις οδικές μεταφορές με το πρόσχημα της επέκτασης των εν λόγω νέων προδιαγραφών για όλα τα φορτηγά εν γένει».
Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά: