5 Μαρ 2015

Με Ερώτησή του στην Ευρωβουλή ο Νότης Μαριάς καλεί τον Γιούνκερ να αποδοκιμάσει την Μογκερίνι για τις δηλώσεις της για τα Σκόπια.

Βρυξέλλες  5/3/2015.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με σημερινή του Ερώτηση στην Ευρωβουλή ο Ανεξάρτητος  Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς κάλεσε τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ζ.Κ.Γιούνκερ να αποδοκιμάσει πολιτικά την Αντιπρόεδρο της Επιτροπής και Ύπατη Εκπρόσωπο της Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας  Φεντερίκα Μογκερίνι για τις χθεσινές παράνομες και προκλητικές της δηλώσεις για τα Σκόπια.

Όπως επισημαίνει στην Ερώτησή του ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου που έδωσε στις 4 Μαρτίου 2015 στις Βρυξέλλες η Φεντερίκα Μογκερίνι από κοινού με τον Επίτροπο Γιοχάνες Χαν και αναφερόμενη στα Σκόπια  τα αποκάλεσε επανειλημμένα "Μακεδονία" κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και των σχετικών αποφάσεων του Ο.Η.Ε. και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεδομένου ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής έχει την πολιτική ευθύνη για την σύννομη λειτουργία της Επιτροπής, ο Νότης Μαριάς ερωτά την Επιτροπή δια του Προέδρου της κ. Γιούνκερ αν αποδοκιμάζει την Φ.Μογκερίνι για την παραπάνω παράνομη και προκλητική ενέργειά της να αποκαλέσει επανειλημμένα τα Σκόπια "Μακεδονία".

Ταυτόχρονα ο Νότης Μαριάς καλεί τον Γιούνκερ να λάβει μέτρα προκειμένου του λοιπού να μην υπάρξουν μέλη της Επιτροπής ή και υπάλληλοι της Επιτροπής που να αποκαλέσουν ξανά τα Σκόπια "Μακεδονία".