3 Μαρ 2015

Απορρίφθηκε η Πρόταση του Νότη Μαριά για τη διοργάνωση Δημόσιας Ακρόασης στην Ευρωβουλή για τις Γερμανικές Πολεμικές Επανορθώσεις.

Βρυξέλλες, 3/3/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τις ψήφους του Γερμανού Συντονιστή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP) και της Ισπανίδας Συντονίστριας της Ομάδας Προοδευτική Συμμαχία των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D), απερρίφθη στη συνεδρίαση των Συντονιστών της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που έγινε στις Βρυξέλλες την Πέμπτη 26/2/2015, η πρόταση που είχε υποβάλλει από τις 24/9/2014 ο Νότης Μαριάς εκ μέρους της Ομάδας των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών, για διοργάνωση Δημόσιας Ακρόασης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις Γερμανικές Πολεμικές Επανορθώσεις.
Υπέρ της Πρότασης του Νότη Μαριά ψήφισε η Πορτογαλίδα Συντονίστρια της Ομάδας Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά των Πρασίνων και Βορείων Χωρών (GUE/NGL) και η Ιταλίδα Συντονίστρια της Ομάδας Ευρώπη Ελευθερίας και Άμεσης Δημοκρατίας (EFDD). Απείχαν από την ψηφοφορία η Ισπανίδα Συντονίστρια της Ομάδας Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE) και η Δανή Συντονίστρια της Ομάδας των Πρασίνων/Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία (Greens).
Σημειώνεται ότι η στάθμιση των ψήφων κατά την ψηφοφορία των επτά Συντονιστών των Πολιτικών Ομάδων γίνεται ανάλογα με την κοινοβουλευτική δύναμη κάθε Πολιτικής Ομάδας.
Μετά τη ψηφοφορία ο Νότης Μαριάς επισήμανε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Αναφορών που ακολούθησε ότι δεν συμφωνεί με την παραπάνω απορριπτική απόφαση των Συντονιστών και επιφυλάχθηκε να επαναφέρει το ζήτημα της διοργάνωσης Δημόσιας Ακρόασης για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις στο προσεχές μέλλον.
Ο αγώνας συνεχίζεται.
Επισυνάπτεται βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά: