26 Μαρ 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Να προστατευθούν οι μεταφορείς των χωρών της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας.

Bρυξέλλες, 26/3/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρέμβαση υπέρ των μεταφορέων των χωρών της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας έκανε στις 25/3/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.
Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, οι καταστάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω της οικονομικής κρίσης μετατρέπονται πλέον στο αντίθετό τους.
Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας ανέκαθεν υποστήριζαν τον ελάχιστο μισθό και την προστασία του μεταφορικού έργου μέσω του καμποτάζ, ενώ η Γερμανία πάντοτε ήταν υπέρ του ανοίγματος της αγοράς, υπέρ της Οδηγίας Μπολκενστάιν, κατά του καμποτάζ και κατά της θέσπισης ελάχιστου μισθού.
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Τώρα όμως που οι μεταφορείς των χώρων της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας αξιοποιούν την εσωτερική αγορά, η Γερμανία με πρόσχημα την εφαρμογή του ελάχιστου μισθού ορθώνει τείχη προστατευτισμού και προσπαθεί να θέσει εκτός μεταφορικού έργου τις μικρές μεταφορικές επιχειρήσεις των κρατών της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας». 
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε:«Για να αρθούν αυτές οι αντιφάσεις, απαιτείται να θεσπιστεί ένας ελάχιστος μέσος ευρωπαϊκός μισθός, να σταματήσουν οι αθέμιτες πρακτικές και το κοινωνικό ντάμπιγκ και να προστατευθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Καθώς λοιπόν οι μεταφορείς των «φτωχών χωρών» της Ε.Ε. συγκρούονται με τους μεταφορείς των πλούσιων χωρών της Ε.Ε. αποδεικνύεται ότι «κάτι δεν πάει καλά» στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας όπου τελικά συνεχίζει να κυβερνά η τραπεζοκρατία».
Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:
https://www.youtube.com/watch?v=M98f15zWf_A&feature=youtu.be