22 Μαρ 2015

Ο Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή για Κόσοβο και τζιχαντιστές.

Αθήνα, 22/3/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Παρέμβαση για το Κόσοβο και τη δράση των τζιχαντιστών έκανε στις 10/3/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, «η δράση εξτρεμιστικών ισλαμικών στοιχείων στο Κόσοβο δημιουργεί έντονες ανησυχίες στην περιοχή. Ήδη έχουν γίνει μαζικές συλλήψεις υπόπτων για συμμετοχή σε πολεμικές επιχειρήσεις στο Ιράκ και στη Συρία. Προβληματικός είναι επίσης και ο ρόλος συγκεκριμένων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με προέλευση από τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ. Τα αυξημένα μεταναστευτικά κύματα από το Κόσοβο σε χώρες της Ένωσης με πολυπληθείς αλβανικές μειονότητες εντείνουν την ανησυχία των πολιτών της Ένωσης»
Ταυτόχρονα, συνέχισε ο Νότης Μαριάς, «η αναβίωση του αλβανικού εθνικισμού είναι ιδιαίτερα ανησυχητική καθώς τα Τίρανα προωθούν με μοχλό το Κόσοβο την αλυτρωτική ιδέα της μεγάλης Αλβανίας που διεκδικεί αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια και εδάφη τα οποία ανήκουν στην Ελλάδα». 
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Διερωτώμαι πως μπορεί να γίνει κάποτε μέλος ενδεχόμενα της Ευρωπαϊκής Ένωσης το Κόσοβο από τη στιγμή που πέντε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν αναγνωρίζουν καν το Κόσοβο ως κρατική οντότητα».
Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά: