19 Μαρ 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο περιορίζει την εθνική κυριαρχία των κρατών της Ευρωζώνης.

Αθήνα,  19/3/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο περιορίζει την εθνική κυριαρχία των κρατών της Ευρωζώνης επισήμανε με παρέμβαση που έκανε στις 11/3/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Η παρέμβαση αυτή του Νότη Μαριά αποκτά ιδιαίτερη σημασία ενόψει της σημερινής και αυριανής Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες στην ημερήσια διάταξη του οποίου περιλαμβάνεται και το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο.
Όπως επισήμανε λοιπόν ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο αποτελεί ένα θεσμικό τρόπο περιορισμού της εθνικής κυριαρχίας των κρατών μελών της Ευρωζώνης αφού τα εθνικά τους κοινοβούλια στερούνται πλέον κυριαρχικών δικαιωμάτων στη διαμόρφωση των εθνικών προϋπολογισμών καθώς το Eurogroup, ένα μη εκλεγμένο όργανο, τους έχει γίνει στενός κορσές επιβάλλοντας τη μερκελική λιτότητα.
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Ταυτόχρονα η Επιτροπή και το Eurogroup εφαρμόζουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Έτσι ενώ θωπεύουν τη Γαλλία και της χορηγούν εξαιρέσεις την ίδια στιγμή συνεχίζουν την άσκηση εκβιαστικής πολιτικής απέναντι στον φτωχοποιημένο από τα μνημόνια ελληνικό λαό. Το κυρίαρχο στοιχείο σήμερα σε σχέση με το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο είναι το τεράστιο δημοκρατικό έλλειμμα που έχει δημιουργήσει στο όνομα του περιορισμού των δημοσιονομικών ελλειμμάτων». 
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Έτσι μέσα από ένα αντιδημοκρατικό θεσμικό πλαίσιο ο παλιός πολιτικός κόσμος της Ευρώπης επιχειρεί να αλυσοδέσει τους λαούς και να τους επιβάλλει την πολιτική της μερκελικής λιτότητας, της φτωχοποίησης και του κοινωνικού αποκλεισμού».
Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά: