15 Μαρ 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Να αποζημιωθούν άμεσα οι παραγωγοί του Νομού Σερρών

Αθήνα 15/3/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την άμεση αποζημίωση των αγροτών και των παραγωγών του Νομού Σερρών ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωβουλή στις 12/3/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Στην Ερώτησή του ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής αναφέρει ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα και οι ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν το νομό Σερρών το τελευταίο διάστημα προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές. Περισσότερα από 40.000 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων έχουν πλημμυρίσει, φθορές έχουν υποστεί αρδρευτικά και αποστραγγιστικά δίκτυα, αγροτικοί δρόμοι και γέφυρες, ενώ αντλιοστάσια έχουν σκεπαστεί από τεράστιες ποσότητες νερού καθώς έχουν σημειωθεί καθιζήσεις και θραύσεις στα αναχώματα της ροής του Στρυμόνα ποταμού.
Αναφορικά με το μέγεθος της βροχόπτωσης, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η στάθμη της λίμνης Κερκίνη βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, ώστε να παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξει το φράγμα προκειμένου να αποσυμφορηθεί η λίμνη από τον όγκο νερού που έχει συγκεντρωθεί.

Δεδομένου ότι οι φτωχοποιημένοι από το μνημόνιο παραγωγοί του Νομού Σερρών  αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά, ο Νότης  Μαριάς καλεί την Επιτροπή άμεσα να εγκρίνει μέτρα υπέρ των ως άνω πληγέντων κατοίκων και περιοχών του νομού Σερρών για τις ζημιές που υπέστησαν στην αγροτική τους παραγωγή και την αποκατάσταση των παραπάνω ζημιών των δημοσίων υποδομών που σημειώθηκαν λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.