27 Μαρ 2015

Ο Νότης Μαριάς καταγγέλλει στην Ευρωβουλή Ντράγκι και ΕΚΤ για την φορομπηχτική επιδρομή της τρόικας στην Ελλάδα.

Βρυξέλλες, 27/3/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ερώτηση με την οποία καταγγέλλει την φορομπηχτική επιδρομή της τρόικας στην Ελλάδα και τη συνακόλουθη ευθύνη της ΕΚΤ και του Ντράγκι κατέθεσε στην Ευρωβουλή σήμερα 27/03/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Στην Ερώτησή του ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισημαίνει ότι το  φορομπηχτικό ρεσάλτο που πραγματοποίησε η τρόικα με το μνημόνιο στην Ελλάδα έκανε τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους, όπως αποδεικνύεται και από τη μελέτη «Αλληλεγγύη και Προσαρμογή στην Ελλάδα της Κρίσης» των καθηγητών   
Τ. Γιαννίτση και Σ. Ζωγραφάκη που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Ιδρύματος Χανς Μπέκλερ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την παραπάνω μελέτη τα χαμηλότερα εισοδήματα επιβαρύνθηκαν φορολογικά πάνω από 330% ενώ τα υψηλότερα εισοδήματα μόνο κατά 9%.
Τα παραπάνω καταστροφικά αποτελέσματα, συνεχίζει ο  Νότης Μαριάς, προήλθαν από την εφαρμογή των φορομπηχτικών πολιτικών των μνημονίων και του ECOFIN.
Παραταύτα, η ΕΚΤ ως μέλος της τρόικας ακόμη και σήμερα επιμένει στη συνέχιση της εν λόγω φορομπηχτικής πολιτικής στην Ελλάδα που θα οδηγήσει σε αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, σε αύξηση των έμμεσων φόρων και των φόρων στα ακίνητα.
Και ο Νότης Μαριάς καταλήγει ρωτώντας την ΕΚΤ ως μέλος της τρόικας (στην οποία πάντως παρανόμως συμμετέχει ακόμη και σήμερα) εάν επιμένει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη συνέχιση της εφαρμογής της εν λόγω καταστροφικής φορομπηχτικής πολιτικής που ασκήθηκε στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να φτωχοποιηθούν οι Έλληνες φορολογούμενοι.
Επίσης, ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής καλεί την ΕΚΤ ως μέλος της τρόικας να αποζημιώσει την Ελλάδα για την τεράστια οικονομική καταστροφή που προκάλεσε στην ελληνική οικονομία και κοινωνία η παραπάνω φορομπηχτική μνημονιακή πολιτική της τρόικας.
Επισυνάπτεται και βίντεο με σχετικές δηλώσεις του Νότη Μαριά: