2 Μαρ 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Δωρεάν ρεύμα στα φτωχά νοικοκυριά εδώ και τώρα.

Βρυξέλλες 02/03/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή οφείλει να λάβει μέτρα για την εξάλειψη της ενεργειακής φτώχειας και για το λόγο αυτό δεν θα πρέπει ως μέλος της τρόικας να αντιτίθεται στη χορήγηση δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος στα φτωχά νοικοκυριά στην Ελλάδα επισήμανε σε παρέμβασή του για την ενεργειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης  ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Μιλώντας λοιπόν στις 25/2/2015 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να επιδιώξει τη δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Ενεργειακής Ένωσης με ταυτόχρονη διαφοροποίηση των ενεργειακών τιμών της και για το λόγο αυτό θα πρέπει να βοηθηθούν οι χώρες της Ένωσης ώστε να εξαρτώνται λιγότερο από τις εισαγωγές ενέργειας.
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε επισημαίνοντας ότι δεν άκουσε τίποτα από τον αρμόδιο Επίτροπο κ. Sefcovic για στήριξη της Ελλάδας και της Κύπρου προκειμένου να αξιοποιήσουν χωρίς εξωτερικές απειλές τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) τους.
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: “Διαφωνώ κάθετα με τη στρατηγική της Επιτροπής να περιορίσει την κυριαρχία των κρατών-μελών σε σχέση με την άσκηση της ενεργειακής τους πολιτικής. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αναπτύξει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ενώ οφείλει να πάψει να ανέχεται την ενεργειακή φτώχεια. Στην Ελλάδα λόγω της τρόικας και των μνημονίων πάνω από 300.000 νοικοκυριά δεν έχουν πρόσβαση στο ηλεκτρικό ρεύμα. Για το λόγο αυτό οφείλει η νέα ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην επίλυση του ζητήματος αυτού και η τρόικα, στην οποία συγκαταλέγεται και η Επιτροπή, να πάψει να προβάλει εμπόδια στην άμεση και δωρεάν ηλεκτροδότηση αυτών των φτωχών νοικοκυριών. Γιατί η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη ενεργειακή φτώχεια.”
Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:
https://www.youtube.com/watch?v=tVMWBihEh-4&feature=youtu.be