19 Φεβ 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Να χτυπήσουμε την εγκληματική δράση που γίνεται μέσα από το διαδίκτυο.

Αθήνα, 19/02/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρέμβαση για το ζήτημα της διακυβέρνησης του διαδικτύου έκανε στις 09/02/2015, ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ευρωβουλευτής, «το διαδίκτυο είναι γνωστό ότι συμβάλει στην ανάπτυξη της οικονομίας της γνώσης και διευρύνει βεβαίως και τη δημοκρατία. Τα ζητήματα όμως που πρέπει να αντιμετωπιστούν είναι σημαντικά. Τι γίνεται με τα θέματα οικονομικής ισχύος; Έχουν δημιουργηθεί μονοπωλιακές εταιρίες, έχουν αποκτήσει δεσπόζουσα θέση, πολλές φορές καταχρώνται αυτή τη δεσπόζουσα θέση, ελέγχουν τις τεχνολογίες, ελέγχουν την έρευνα, παραβιάζουν τα ατομικά δικαιώματα».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Το δεύτερο θέμα είναι επίσης ο ρόλος των κρατών. Αυταρχικές κυβερνήσεις αποκλείουν την πρόσβαση στο διαδίκτυο, περιορίζουν την ελευθερία έκφρασης, παραβιάζουν τα δημοκρατικά δικαιώματα, παρακολουθούν τους ίδιους τους πολίτες. Πρέπει λοιπόν να πάρουμε σοβαρά μέτρα. Να χτυπήσουμε την εγκληματική δράση που γίνεται μέσα από το διαδίκτυο και να προστατεύσουμε την προσβολή της προσωπικότητας».
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Γι’ αυτό λοιπόν το μοντέλο διακυβέρνησης πρέπει να είναι ανοιχτό, πλουραλιστικό, συμμετοχικό με την κοινωνία των πολιτών και τα πανεπιστήμια, ασφαλές και να προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα. Στηρίζω λοιπόν την ανανέωση της εντολής για το forum που πρέπει να δώσει το Κοινοβούλιο».
Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά: