3 Φεβ 2015

Νότης Μαριάς στην ευρωβουλή: Να αποζημιωθούν άμεσα οι αγρότες του Νομού Ηλείας

Βρυξέλλες, 03/02/2015.

Δελτίο Τύπου

Την άμεση αποζημίωση των αγροτών του Νομού Ηλείας εξαιτίας των πρόσφατων έντονων καιρικών φαινομένων ζητά με ερώτηση που κατέθεσε την Τετάρτη 28/1/2015 ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Όπως επισημαίνει ο Έλληνας ευρωβουλευτής στην ερώτησή του τα τελευταία έντονα καιρικά φαινόμενα και ο παγετός την περίοδο της παραγωγής της πατάτας στην ευρύτερη περιοχή της πεδινής Ηλείας είχαν σαν αποτέλεσμα την ολική καταστροφή της παραγωγής.
Ταυτόχρονα στις 21 Ιανουαρίου 2015 εξαιτίας της έντονης χαλαζόπτωσης που έπληξε την περιοχή της Ηλείας οι εκτάσεις με τους πορτοκαλεώνες επλήγησαν ανεπανόρθωτα.
Και ο Νότης Μαριάς αφού επισήμανε ότι οι φτωχοποιημένοι από το μνημόνιο αγρότες της περιοχής αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά ρωτά την Επιτροπή ποια μέτρα υπέρ των ως άνω παραγωγών του νομού Ηλείας προτίθεται να εγκρίνει και εντός ποιου χρονοδιαγράμματος για τις παραπάνω ζημιές που υπέστησαν στην αγροτική τους παραγωγή από τον παγετό και τη χαλαζόπτωση αντίστοιχα.