17 Φεβ 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Μόνο υπέρ του ίδιου του λαού της χώρας η εκμετάλλευση των φυσικών πόρων του Κονγκό.

Αθήνα, 17/02/2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρέμβαση για τον εμφύλιο πόλεμο στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό έκανε στις 11/02/2015, ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ευρωβουλευτής, οι τελευταίες εξελίξεις στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό προκαλούν έντονο προβληματισμό στη διεθνή κοινότητα, καθώς η περιοχή αυτή κινδυνεύει με πλήρη αποσταθεροποίηση. Αυτό σημαίνει πέραν των άλλων τήρηση του Συντάγματος και διενέργεια των Προεδρικών Εκλογών στις προθεσμίες που προβλέπονται σχετικά.
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: ''Όμως η απόφαση του Ζοσέφ Κιμπιλά να επεκτείνει τη θητεία του στον Προεδρικό Θώκο έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων της αντιπολίτευσης, τεράστιες διαδηλώσεις και αιματηρές ταραχές. Πολλοί ακτιβιστές έχουν πέσει νεκροί. Η ύπαρξη όμως στρατιωτικών ομάδων και οι τοπικές συγκρούσεις στο Κονγκό έχουν ένα συγκεκριμένο υλικό αντικείμενο. Δηλαδή τον έλεγχο της εκμετάλλευσης των πλούσιων φυσικών πόρων του Κονγκό''.
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: ''Για το λόγο αυτό πρέπει να αποκατασταθεί η δημοκρατία και η προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων στο Κονγκό και να γίνει αξιοποίηση των φυσικών πόρων υπέρ του ίδιου του λαού της χώρας. Μόνο έτσι μπορούν να προστατευτούν οι γυναίκες και τα παιδιά στο Κονγκό και να σταματήσει ο εμφύλιος πόλεμος''. 

Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά: