22 Ιαν 2015

Συνάντηση στις Βρυξέλλες του Νότη Μαριά με την Πρόεδρο και τα Μέλη της Κυπριακής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων και Αγνοουμένων.

Βρυξέλλες, 22/01/2015.

Δελτίο Τύπου

Συνάντηση με την Πρόεδρο κ. Κουκουμά και τα μέλη της Κυπριακής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων, Εγκλωβισμένων, Αγνοουμένων και Παθόντων κ.κ. Ζ. Κούλια,           Φ. Σαρίκα. Κ. Χατζηγιάννη και Σ. Φίτη είχε χθες Τετάρτη 21/1/2015 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Aντιμνημονιακοί Πολίτες Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Ο Νότης Μαριάς αφού καλωσόρισε τους Κύπριους βουλευτές στις Βρυξέλλες εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στο τεράστιο ανθρωπιστικό έργο το οποίο έχουν επωμιστεί ιδίως σε σχέση με το ζήτημα των αγνοουμένων που έχει κυριολεκτικά συγκλονίσει επί δεκαετίες τη διεθνή κοινή γνώμη.
Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής αφού ενημερώθηκε από τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το δράμα των οικογενειών των αγνοουμένων της Κύπρου δήλωσε ότι συμπαρατάσσεται στον δίκαιο αγώνα τους ζητώντας την άμεση εφαρμογή  των σχετικών ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και των Αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σύμφωνα με τις οποίες πέραν των άλλων η Τουρκία είχε και έχει υποχρέωση να διακριβώσει την τύχη των Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων που έχουν εξαφανιστεί και να φέρει τους ενόχους ενώπιον της δικαιοσύνης.
Αντ΄ αυτού όμως, επισήμανε ο Νότης Μαριάς, η Τουρκία κωφεύει και καθυστερεί τις διαδικασίες για τη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων και την προσαγωγή των ενόχων ενώπιον της δικαιοσύνης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης-Κύπρου και σημαντικές πτυχές του Κυπριακού.

Επισυνάπτεται φωτογραφία από τη συνάντηση.