20 Ιαν 2015

Συνάντηση στις Βρυξέλλες του Νότη Μαριά με τον Δήμαρχο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της Αμμοχώστου.

Βρυξέλλες, 20/01/2015.

Δελτίο Τύπου

Συνάντηση με τον Δήμαρχο της Αμμοχώστου κ. Αλέξη Γαλανό και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κ.κ. Χρύσανθο Ζαννέτο, Κώστα Χατζηκάκου και Γιώργο Τσίσιο είχε σήμερα Τρίτη 20/1/2015 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών (ECR) και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος ANTIMNHMONIAKOI ΠΟΛΙΤΕΣ, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του ECR κ. Kamall o Νότης Μαριάς υποδέχθηκε τους Κύπριους αυτοδιοικητικούς στις Βρυξέλλες και τους εξέφρασε την πλήρη και αμέριστη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα που κάνουν προκειμένου να τεθεί τέλος στην παράνομη κατοχή της πόλης της Αμμοχώστου από τον τουρκικό στρατό, να αποχωρήσουν τα τουρκικά στρατεύματα από εκεί και να επιστραφεί άμεσα η πόλη στην Κυπριακή Δημοκρατία σύμφωνα και με τα σχετικά ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
 Ο Νότης Μαριάς επισήμανε στην κυπριακή πλευρά ότι στο πλαίσιο της επικείμενης συζήτησης στην Επιτροπή Αναφορών του ζητήματος  της Αμμοχώστου θα έχουν την πλήρη στήριξή του.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης-Κύπρου και σημαντικές πτυχές του Κυπριακού.