30 Ιαν 2015

Σκληρή κόντρα στην Ευρωβουλή του Νότη Μαριά με την Κομισιόν για τρόικα και μνημόνιο

Βρυξέλλες, 30/1/2015.
Δελτίο Τύπου
             
Σκληρή κόντρα είχε την Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015 στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς με την Κομισιόν (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) για τρόικα και μνημόνιο.
Ο Νότης Μαριάς κατήγγειλε την τρόικα που με την πολιτική της εξαθλίωσε τον ελληνικό λαό.
Ταυτόχρονα απέδειξε ότι η δήθεν διάσωση της Ελλάδας από την τρόικα είναι ένα μεγάλο παραμύθι αφού με τα δάνεια που δόθηκαν λόγω μνημονίου στην Ελλάδα τελικά διασώθηκαν οι μεγαλομέτοχοι των ξένων και ελληνικών τραπεζών. Επίσης ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι το δήθεν χρέος της Ελλάδας είναι επονείδιστο χρέος το οποίο πρέπει να διαγραφεί μιας και δημιουργήθηκε μετά από συμπαιγνία των Εποπτικών Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ντόπιας ελληνικής πολιτικής και οικονομικής ολιγαρχίας και των γερμανογαλλικών τραπεζών και επιχειρήσεων.
Τα δάνεια δεν πήγαν υπέρ του λαού και του τόπου επισήμανε ο Νότης Μαριάς αλλά με την υπερχρέωση της Ελλάδας χρηματοδοτήθηκαν οι γερμανογαλλικές εξαγωγές στην πατρίδα μας.
Άλλωστε αυτό επιβεβαιώνεται και από τις γνωστές δηλώσεις Γιούνκερ τον Οκτώβριο του 2010 κατέληξε ο Νότης Μαριάς.
Επισυνάπτεται το βίντεο με την τοποθέτηση του Νότη Μαριά: